Vaara vaanii yllättävässä paikassa – yksittäinen hius oli tuhota vauvan varpaan

Huolestunut isä haluaa varoittaa kaikkia vanhempia yllättävästä vaarasta, joka oli tuhota hänen lapsensa varpaan.

Jokainen vanhempi voi samaistua tunteeseen, jossa vauva vain itkee ja itkee, vaikka kaikki pitäisi olla hyvin. Tämä tilanne tapahtui myös kansasilaiselle pariskunnalle Jessica ja Scott Walkerille, jonka 19-viikkoinen tytär ei lopettanut millään itkemistä.

Syy itkuun löydettiin onneksi ajoissa, ennen kuin mitään peruuttamatonta tuhoa ehti tapahtua. 

Voi johtaa lopulta kuolioon

Pariskunnan vauva ei rauhoittanut millään, vaan meni entistä enemmän pois tolaltaan. Viilentääkseen itkukohtauksen saanutta lasta, Jessica päätti riisua vauvan sukat.

Syypää itkuun paljastui sukkien poistamisen jälkeen. Pitkä hius oli nimittäin kiertynyt vauvan varpaan ympärille ja irrottanut varpaankynnen kokonaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos sukkaa ei olisi poistettu ajoissa, hius olisi saattanut vahingoittaa varvasta enemmänkin. Kyseessä on kuristuneen varpaan syndrooma, jossa vauvan varpaan ympärille kietoutunut hius katkaisee verenkierron ja voi lopulta johtaa kuolioon.

Harva vanhempi on kuullutkaan tästä vaarallisesta syndroomasta, jonka yksi ainoa hius voi aiheuttaa. Useilla vanhemmilla on pitkiä hiuksia, jotka voivat huomaamatta päätyä lapsen sukkaan.

Tarkista sukat joka ilta

Vauvan isä Scott on jakanut tarinaa Facebookissa levittääkseen tietoa tästä harvinaisesta tapauksesta, joka voi kuitenkin osua kenen tahansa pienen lapsen vanhemman kohdalle.

– Se oli todella pelottava tilanne, mutta päättyi onneksi hyvin. En kuitenkaan halua, että kukaan joutuu vastaavaan tilanteeseen, Scott kertoo.

Mies kehottaakin kaikkia vanhempia kiinnittämään huomiota, jos lapsi käyttäytyy epätavallisesti. Sukat kannattaa tarkistaa joka ilta, ja aina silloin kun lapsi itkee ilman syytä. 

Hän saanut paljon kiitosta tuntemattomiltakin ihmisiltä kertoessaan asiasta. Hän on erittäin tyytyväinen siihen, että on pystynyt auttamaan niin monia ihmisiä. 

Lähde: Today

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja