Uutuuskirja: Jere Karalahti lataa suorat sanat valkovenäläisestä salarakkaastaan: ”Suhteemme perustui ainoastaan seksiin”

Jääkiekkoilija Jere Karalahdella on yhteinen lapsi valkovenäläisen Oksanan kanssa. Uunituoreessa Jere-elämäkerrassa mies kertoo, miten suhde sai alkunsa.

Juontaja, toimittaja Aki Linnanahteen kirjoittamassa Jere-teoksessa (WSOY) sukelletaan syvälle jääkiekkoilija Jere Karalahden monivaiheiseen elämään ja uraan. Karalahti puhuu kirjassa harvinaisen avoimesti muun muassa salarakkaastaan Oksanasta, jota hän tapaili asuessaan Minskissä, Valko-Venäjällä.

Karalahti pelasi tuolloin kiekkoliiga KHL:ssä Dynamo Minskin paidassa. Hän kertoo tavanneensa Oksanan rock-keikalla.

– Juttelimme konsertissa niitä näitä, mutta meni aikaa ennen kuin saimme toistemme puhelinnumerot. Muutaman viestin jälkeen menimme yhdessä syömään ja tutustuimme toisiimme paremmin. Kävimme vielä toisenkin kerran syömässä. Kolmannella kerralla vietimme yön yhdessä, Karalahti kertoo suhteen alusta.

Karalahti oli tuolloin naimisissa entisen puolisonsa Susanna Karalahden kanssa. Karalahden mukaan Oksana tiesi, että hänellä on Suomessa lapsi, mutta Jere valehteli tälle eronneensa vaimostaan.

Karalahti myöntää kirjassa tunteneensa olonsa yksinäiseksi Valko-Venäjällä. Osa joukkuetovereista ei puhunut englantia ja vapaa-ajan aktiviteetit olivat vähissä. Naiset olivat hänelle tapa rentoutua.

– Iloinen ja positiivinen Oksana oli hyvää vaihtelua raskaaseen kiekkoarkeen. Hän oli aiemmin ollut erään tunnetun ulkomaalaisen pelaajan salarakas ja tiesi pelin hengen. Minä maksoin kalliita illallisia ja ostin muita lahjoja, hän taas piti minua hyvänä. Suhteemme perustui ainoastaan seksiin eikä merkinnyt minulle mitään muuta, hän toteaa.

Karalahti painosti aborttiin

Lopulta Oksana tuli raskaaksi, mutta teki Karalahden pyynnöstä abortin. Karalahden mukaan kaksikko kävi keskustelun, jonka päätteeksi Oksana lupasi pitää huolen ehkäisystä. Siitä huolimatta Oksana tuli uudelleen raskaaksi, eikä tällä kertaa suostunut aborttiin. 

– Jouduin elämään valtavan valheen kanssa. Minua oli odotettu kotiin pitkän kauden jälkeen, mutta syyllisyys kalvoi mieltäni, enkä osannut oikein olla Suskin kanssa, Karalahti muistelee kirjassa. 

Karalahtien 20 vuotta kestänyt suhde kaatui syrjähyppyyn, ja pari jätti eropaperit helmikuussa 2014. 

Keväällä 2017 Karalahti myönsi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, ettei hänellä ole suhdetta salasuhteesta syntyneeseen lapseensa. 

Lue myös:

    Uusimmat