Uutta tietoa Kulosaaren lapsisieppauksesta: Epäilty uhkasi lasta aseella ja sitoi hänen silmänsä – "Poika toimi poikkeuksellisen rohkeasti"

Kulosaaressa siepatusta pojasta ei maksettu lunnaita - tämä tapauksesta tiedetään 1:52
Tämä Kulosaaren kidnappauksesta tiedetään.

Poliisi on saanut selvitettyä, miten Helsingin Kulosaaressa toissa viikolla tapahtunut lapsen sieppaus eteni. Epäilty 54-vuotias mies uhkasi 9-vuotiasta poikaa aseella ja sitoi hänet kiinni metsään, mutta poika sai itsensä irti nippusiteistä.

Epäilty panttivangin ottaminen tapahtui perjantaiaamuna 22. huhtikuuta.

Poika oli matkalla kouluun, kun 54-vuotias epäilty uhkasi lasta aseella ja pakotti hänet autoon Kulosaaressa. Ajoneuvo odotti kadun varressa. Huoltajat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen.

Sitoi pojan auton jalkatilaan

Sieppauksen jälkeen epäilty lähti ajamaan pois Kulosaaresta. Hän pysähtyi myöhemmin sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti pojan kasvot kankaalla ja teipillä.

Poliisin selvityksen mukaan epäilty ajoi autolla Sipooseen, jossa hän jätti pojan metsään. Hän sitoi lapsen kiinni puuhun nippusiteillä. Lisäksi pojan jalat olivat kiinni nippusiteillä ja kasvot edelleen peitettynä.

Epäilty poistui paikalta, ja pian tämän jälkeen poika sai itsensä irrotettua nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle, josta sivullinen henkilö löysi hänet. Poliisi kiittää kyseistä henkilöä.

– Poika itse toimi tilanteessa poikkeuksellisen rohkeasti. Hän on myös kertonut tapahtumista poliisille erittäin selkeästi ja johdonmukaisesti varsinkin, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss

Epäilty kiistää teon

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies suunnitteli teon ennakkoon. Tässä vaiheessa poliisi ei ota tarkemmin kantaa teon suunnitelmallisuuteen tai siihen, miten epäilty valitsi sieppauksen kohteen. 

– Epäilemme, että teon motiivi oli taloudellisen hyödyn tavoittelu. Pojasta ei kuitenkaan maksettu lunnaita, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Epäilty ei ole halunnut avata tapahtumien kulkua poliisille, ja hän kiistää teon. Poliisi ei tällä hetkellä epäile muita henkilöitä rikoksesta.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja

Poliisi pyysi aiemmin havaintoja Mercedes Benz -merkkisestä autosta. Yleisöltä saatiin muutamia kiinnostavia vihjeitä, joista poliisi kiittää. Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja kyseisestä autosta, mutta ainoastaan Itä-Helsingin ja Sipoon alueelta 22.4. noin kello 9–15 välillä.

Poliisin tietojen mukaan epäillyllä oli päällä keltainen "työmiehen takki", jonka hän todennäköisesti vaihtoi jossakin vaiheessa toiseen takkiin. Myös havainnot tästä kiinnostavat poliisia.

Lisäksi poliisi pyytää vihjeitä pojalta anastetusta tummansinisestä repusta.

Kaikki vihjeet voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon pystyy lähettämään myös Whatsapp-viestejä.

Lue myös:

    Uusimmat