MTV:n tiedot: 9-vuotiaan Helsingissä siepannut ei ollut sukua lapselle – tämä seikka paljastaa asian

Yhdeksänvuotias poika kidnapattiin Kulosaaressa – rikostoimittaja kertoo, mistä on kyse 6:27
Katso videolta, mitä 9-vuotiaan sieppauksesta tiedetään.

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin Kulosaaressa tapahtuneessa 9-vuotiaan sieppauksessa ei ollut kyse perheen sisäisistä kiistoista. Sieppaaja on ulkopuolinen henkilö, jonka mahdollinen yhteys lapseen tai hänen perheeseensä ei ole selvillä. Tapaus on Suomen oloissa hyvin harvinainen. 

9-vuotiasta poikaa etsittiin sosiaalisen median ryhmissä jo perjantaina, mutta tuolloin poliisi ei vielä vahvistanut, että tapaukseen liittyi sieppaus. 

– Poliisi tyytyi tuolloin toteamaan, että 9-vuotias poika oli ollut kateissa. Tänään poliisi sitten kertoi, että tapaukseen liittyy sieppaus ja kiristys, kertaa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén

Tapauksessa on yksi epäilty, 54-vuotias nimensä perusteella kantasuomalainen mies, jota epäillään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä. 

– Se tiedetään, että ainakaan kyse ei ole minkäänlaisesta huoltajuussuhteesta tai sukulaissuhteesta, koska silloin kyseeseen tulisivat erilaiset rikosnimikkeet, Palmén kertoo.

Poika oli miehen hallussa useita tunteja

Poika oli miehen hallussa useita tunteja perjantaiaamusta alkuiltapäivään. He liikkuivat epäillyn autolla, jonka liikkeistä poliisi nyt kaipaa havaintoja. 

Poika oli löydettäessä hyvässä kunnossa eli väkivallasta ei ole viitteitä, mutta häneltä oli viety rahaa. 

Epäillyn mahdollinen yhteys poikaan tai pojan perheeseen ei ole selvillä. 

– Vielä ei tiedetä, mikä on mahdollinen yhteys, vai onko ainoa motiivi ollut esimerkiksi saada perheeltä rahaa pojan sieppauksella. 

Sieppaaja vaati vanhemmilta rahaa

Vielä ei myöskään tiedetä, onko perhe mahdollisesti maksanut sieppaajalle. Se kuitenkin tiedetään, että mies oli lähettänyt heti perjantaiaamuna pojan vanhemmille kiristyskirjeen. 

– Sitä ei tiedetä, ovatko vanhemmat maksaneet, jotta he ovat saaneet lapsen haltuunsa, vai onko mies vapaaehtoisesti antanut lapsen lähteä autosta. 

Tapaus on Suomen oloissa hyvin harvinainen.

– En tiedä toista vastaavaa tapausta, jossa pieni lapsi olisi siepattu, Palmén sanoo. 

Poliisitutkinta vasta alussa

Tapauksen poliisitutkinta on vielä hyvin alussa. Tänään vangittua epäiltyä on jo kuultu, mutta poliisi ei ole vielä kertonut, onko mies kertonut kuulusteluissa jotain. 

Tapaukseen liittyen poliisi pyytää yleisöltä havaintoja harmaasta farmarimallisesta Mercedes Benzistä. Havaintoja kaivataan auton liikkeistä Uudenmaan alueella perjantaina 22.4.2022.

Kaikki havainnot voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Lue myös:

    Uusimmat