Kulosaaren kaappaajan synkästä rikostaustasta lisäpaljastuksia: Huijasi ihastuneita naisia auervaarana ja puukotti vankilassa saksilla naamaan

Kulosaaressa siepatusta pojasta ei maksettu lunnaita - tämä tapauksesta tiedetään 1:52
Tämä Kulosaaren kidnappauksesta tiedetään.

Helsingin Kulosaaressa tapahtuneesta 9-vuotiaan pojan kidnappaamisesta epäillyn miehen rikoshistoriasta paljastuu pikkuhiljaa yhä uusia vakavia rikoksia. Viimeisimpänä MTV Uutisten tietoon on tullut miehen saksilla tekemä puukotus vankilassa.

Miehen rikostaustan selvittäminen on ollut tavanomaista työläämpää, sillä mies on pitkän rikosuransa aikana käyttänyt lukuisia eri suku- ja etunimiä.

Aiemmin MTV Uutiset on kertonut miehen tilillä olevasta tappotuomiosta, jossa mies ampui perheenisän takaapäin asekauppojen yhteydessä. Lisäksi miehellä on oikeuden papereiden mukaan tilillään 1990-luvulla tapahtunut törkeä ryöstö.

Tehnyt erityisesti petoksia

Pääasiassa miehen tililtä löytyy kuitenkin monenlaisia erilaisia huijauksia.

Mies on käyttänyt hyväksi naisten romanttisia tunteita häntä kohtaan ja esiintynyt vauraana bisnesmiehenä tai vakavaraisen yrityksen edustajana huijaten eri tahoja niin antamaan hänelle lainoja ja myymään palveluita laskulle. Hän on itsekin oikeuden papereiden mukaan antanut ymmärtää olevansa sanallisesti taitava esiintyjä, joka osaa puhua asiat itselleen suotuisiksi.

Suomen lisäksi mies on tuomittu vastaavista rikoksista myös ulkomailla.

Valheella tunnetusti on kuitenkin lyhyet jäljet, ja mies on toistuvasti saanut tuomioita teoistaan.

Puukotti vankilassa toista kasvoihin

Vuonna 2002 mies törkeästi pahoinpiteli toista vankia Turun vankilassa. Saksen terä kummassakin kädessään hän oli puukottanut toista vankia poskeen, rintaan ja olkapäähän. Uhri sai muun muassa viiltohaavan rintaan, olkapäähän pistohaavan ja syvän haavan poskeensa.

Mies myönsi tekonsa oikeudessa. Hänet tuomittiin 1 vuoden 3 kuukauden vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille tuhat euroa korvauksena kivusta ja särystä, 1000 euroa henkisestä kärsimyksestä ja 2000 euroa pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Tämä Kulosaaren kidnappauksesta tiedetään

Kulosaaren lapsisieppauksessa 9-vuotias lapsi siepattiin Kulosaaressa toissaperjantaina. Lapsi siepattiin aamulla tämän ollessa matkalla kouluunsa.

Pian tämän jälkeen sieppaaja vaati lapsen vaurailta huoltajilta rahaa kiristysviestillä. Poika oli miehen hallussa useita tunteja alkuiltapäivään asti. He liikkuivat autolla, jonka liikkeistä poliisi on pyytänyt havaintoja.

MTV Uutisten tietojen mukaan lapsi oli sittemmin sidottu puuhun, josta josta tämä kuitenkin onnistui pääsemään itse irti ja pakenemaan. Poika oli löydettäessä hyvässä kunnossa. Lunnaita ei MTV:n tietojen mukaan maksettu.

MTV Uutisten tietojen mukaan joitain tunteja sen jälkeen, kun lapsi pääsi vapaaksi, oli Helsingin Marjaniemessä tehty suuri kotietsintä tapaukseen liittyen. Sieppauksesta epäilty 54-vuotias mies otettiin kuitenkin MTV Uutisten tietojen mukaan kiinni muualta.

Miestä epäillään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä. 

Lue myös:

    Uusimmat