Helsingin lapsikaappauksesta epäilty mies on tuomittu aiemmin taposta – ampui miehen 2000-luvun alussa

Yhdeksänvuotias poika kidnapattiin Kulosaaressa – rikostoimittaja kertoo, mistä on kyse 6:27
Katso video: Yhdeksänvuotias poika kidnapattiin Kulosaaressa – rikostoimittaja kertoo, mistä on kyse.

9-vuotiaan pojan sieppauksesta Helsingin Kulosaaressa epäilty 54-vuotias mies on tuomittu aiemmin henkirikoksesta ja petoksista.

Hovioikeus langetti miehelle pitkän vankeustuomion taposta 2000-luvun alussa. Mies oli surmannut toisen miehen ampumalla.

Nyt miestä epäillään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä. Mies vangittiin rikoksista epäiltynä Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Poliisi vaati miestä vangittavaksi, sillä hänen uskotaan siepanneen 9-vuotiaan lapsen Helsingin Kulosaaresta lunnasrahojen toivossa viime perjantaina.

Poika oli tuntien ajan siepattuna

Lapsi oli kadonnut koulumatkalla. Asia tuli ilmi, kun vanhemmat olivat saaneet kiristysviestin.

Lapsi oli kaapattu aamulla noin puoli yhdeksän aikaan. Hän pääsi vapaaksi kello 13 jälkeen.

Poika löydettiin perjantaina iltapäivällä hyvässä kunnossa, mutta hänen omaisuuttaan oli viety. Myös sieppauksesta epäilty mies tavoitettiin jo perjantain aikana.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss ei kerro sitä, maksettiinko lapsesta lunnaita vai päästikö epäilty pojan vapaaksi vapaaehtoisesti. Miehen ei epäillä tehneen väkivaltaa lapselle.

Liikkuivat autolla

Poliisi on pyytänyt tapaukseen liittyen havaintoja farmarimallisesta harmaasta Mercedes Benzistä, jolla mies ajoi. Havaintoja kaivataan auton liikkeistä viime perjantain aikana Uudenmaan alueelta.

Forssin mukaan mies liikkui autolla poika kyydissään, mutta tarkalleen ei vielä tiedetä, missä he ovat liikkuneet.

Kaikki havainnot autosta tai miehen ja pojan liikkeistä voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Miehen henkirikostuomiosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat