Uutissuomalainen: Marin ei järjestänyt Uniper-kokousta, vaikka Saarikko sitä ehdotti

Fortumin Uniper-kaupassa erikoinen asiakirjavaje – julkisoikeuden professori kommentoi tapausta 3:50
Katso myös: Fortumin Uniper-kaupassa erikoinen asiakirjavaje – julkisoikeuden professori kommentoi tapausta

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdotti heinäkuussa talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousta Uniper-sopimuksen vuoksi, mutta pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kutsunut sitä koolle, kertoo Uutissuomalainen.

Sen mukaan kokouksen aiheena olisivat olleet Suomen valtion enemmistöomistaman Fortumin, sen saksalaisen tytäryhtiön Uniperin ja Saksan valtion välillä tuolloin käydyt neuvottelut.

Uutissuomalaisen mukaan Saarikko oli ollut asiasta Mariniin ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiseen (sd.) epävirallisesti yhteydessä aikana, jolloin sekä Saarikko että Marin olivat lomalla.

Saarikko kertoo Uutissuomalaiselle, että koska kokousta ei järjestetty, hän hankki tietoa asiasta valtion omistajaohjausyksikön virkakunnalta. Järjestettyihin kahteen informaatiokokoukseen osallistui myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Asiaa käsiteltiin sen jälkeen talouspoliittisen ministerivaliokunnan sähköpostikokouksessa heinäkuun 21. päivänä eli päivää ennen Uniperin pelastuspaketin julkistamista.

Pääministeri Marin kommentoi Uutissuomalaiselle tekstiviestitse, että kysymys on tuotu talouspoliittisen ministerivaliokunnan käsiteltäväksi juuri tuolloin 21. heinäkuuta ja asiaa oli käsitelty myös kesäkuun 28. päivän kokouksessa. Lisäksi valiokuntaa oli informoitu kirjallisesti heinäkuun aikana. Hän ei vastannut suoraan siihen, onko hän kieltäytynyt valiokunnan koolle kutsumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat