Mainos

Uutissivusto: Venäjä yritti hakkeroida USA:n äänestysjärjestelmää kuukausien ajan

Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA:n salaisesta dokumentista käy ilmi, että Venäjän tiedusteluviranomaiset yrittivät hakkeroida tiensä sisään Yhdysvaltain äänestysjärjestelmään useita kertoja ennen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleja. Asiasta uutisoi The Intercept-uutissivusto.

Sivuston mukaan NSA jäljitti hakkeroinnin Venäjän sotilastiedustelupalveluun (GRU). Hakkeroinnin kohteena oli yhdysvaltalaisyrityksiä, jotka tarjoavat äänestäjärekisteröintiin liittyviä palveluita ja tarvikkeita paikallishallinnoille Yhdysvalloissa.

Operaatio jatkui sivuston mukaan kuukausia ja loppui juuri ennen vaaleja.

NSA:n dokumentissa ei otettu kantaa siihen, onnistuiko hakkerointi. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat kuitenkin useaan kertaan vakuuttaneet, ettei presidentinvaalien äänestystä peukaloitu.

Kansalliseen turvallisuuteen keskittyvän uutissivuston mukaan dokumentti oli päivätty toukokuun viidennelle päivälle. Sivuston tiedottajan mukaan dokumentti lähetettiin heille nimettömänä.

Pian sen jälkeen, kun sivusto julkaisi raporttinsa aiheesta, Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti, että kansallisen turvallisuuden parissa työskennellyt urakoitsija on pidätetty. Pidätetyn naisen epäillään vuotaneen salaisia tietoja uutissivustolle. Ministeriö ei kertonut, mistä tiedoista tai mistä sivustosta kyse oli.

NSA ei toistaiseksi ole kommentoinut sivuston kertomia tietoja.


Putin hakkerointisyytöksistä: Haitallisen keskustelun loputtava


Uutissivusto julkaisi raporttinsa vain päivä sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli viimeksi vakuuttanut, ettei Venäjän hallinto ole yrittänyt sekaantua Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

– Siinä ei ole järkeä, että me olisimme sekaantuneet, Putin sanoi NBC News haastattelussa.

– Tämän hyödyttömän ja haitallisen keskustelun täytyy loppua, Putin vielä kommentoi.

Hän kuitenkin sanoi, että hakkeroinnin takana voi olla venäläisiä, jotka eivät liity Venäjän hallintoon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.