Uutispommi: FC Barcelonan koko hallitus eroaa – myös Lionel Messin suututtanut puheenjohtaja jättää tehtävänsä

5:50
FC Barcelona hävisi Real Madridille viime viikonloppuna pelatussa El Clásicossa lukemin 1–3.

FC Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ja koko seuran muu hallitus ovat jättämässä luottamustehtävänsä, kertovat useat espanjalaiset lehdet.

Median mukaan FC Barcelonan hallitus päätti erota tiistai-iltapäivänä pidetyssä kokouksessaan sen jälkeen, kun yli 20 000 seuran jäsentä oli äänestänyt vireillä olleen epäluottamuslauseäänestyksen puolesta. Hallituksen luottamuksesta oli siis tarkoitus järjestää uusi äänestys.

Vielä maanantaina Bartomeu ilmoitti Marcan mukaan, ettei ole harkinnutkaan eroamista puheenjohtajan paikalta. Seuran puheenjohtajavaali on ollut joka tapauksessa tarkoitus järjestää ensi keväänä.

Katalonialaislehti Sportin mukaan hallitus oli yrittänyt estää epäluottamuslauseesta seurannutta äänestystä Kataloniassa tällä hetkellä voimassa olevan ulkonaliikkumisrajoituksen ja Barcelonan koronatilanteen perusteella.

Katalonian aluehallinto ei kuitenkaan suostunut seuran hallituksen vaatimukseen kieltää äänestyksen järjestäminen, joten seuran hallitus päätti lopulta tehdä oman ratkaisunsa.

Mitä tekee Messi?

FC Barcelonan hallitus ja puheenjohtaja Bartomeu ovat olleet epäsuosiossa jo pidemmän aikaa, ja tilannetta on pahentanut entisestään seuran tähtipelaajan Lionel Messin halu jättää seura viime kesänä. Argentiinalaistähden uskotaan pelaavan Barcelonassa nyt viimeistä kauttaan.

Juuri Bartomeun on kerrottu blokanneen Messin lähdön Manchester Cityn riveihin hänen aiemman lupauksensa vastaisesti.

Vielä ei ole tiedossa, miten hallituksen tuore päätös vaikuttaa sopimuksen viimeistä vuottaan pelaavan 33-vuotiaan Messin lähtöhalukkuuteen.

Barcelona hävisi viime viikonloppuna veriviholliselleen Real Madridille lukemin 1–3 säyseän esityksen jälkeen. Joukkue on tällä hetkellä La Ligassa sijalla 12.

Keskiviikkona Blaugrana kohtaa Mestarien liigassa Juventuksen Torinossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja