Uusiin älykelloihin luvassa parempaa akunkestoa: Qualcomm esitteli pitkään odotetun piirinsä

Pitkän odotuksen jälkeen Qualcomm on esitellyt uuden Snapdragon Wear 3100 -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu erityisesti älykelloihin. Parannusta on tullut erityisesti akunkeston saralla.

Qualcomm kertoo, että Snapdragon Wear 3100 -järjestelmäpiirillä varustetuissa älykelloissa on 4-12 tuntia parempi akunkesto kuin Wear 2100:lla varustetuissa. Akunkestoa on saatu parannettua erilaisilla alhaisen virrankulutuksen tiloilla. Järjestelmäpiiri sisältää tehokkaan suorittimen lisäksi QCC1110-apusuorittimen, joka on aktiivisena, kun kello on lepotilassa. Qualcommin mukaan apusuoritin kuluttaa jopa 20 kertaa vähemmän virtaa kuin pääsuoritin.

Virrankulutusta Qualcomm on saanut pienennettyä merkittävästi muun muassa GPS-paikannuksen ollessa päällä. Qualcommin mukaan urheillessa GPS:n ja sykkeenmittauksen ollessa päällä akku kestää jopa 15 tuntia. Esimerkkilaitteen akun koko oli 450 milliampeerituntia.

Wear 3100:ssa on neljä ARM Cortex-A7 -ydintä 1,2 gigahertsin taajuudella sekä Adreno 304 -grafiikkasuoritin. Uutuuspiiri tukee parhaimmillaan 640 x 480 pikselin näyttöjä. Pakettiin kuuluu myös Snapdragon X5 LTE -modeemi, joka tarjoaa parhaimmillaan 1000/150 megabitin latausnopeudet.

Ensimmäiset Snapdragon Wear 3100:lla varustetut älykellot tulevat myyntiin tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana, ja kelloja voidaan odottaa Fossililta, Louis Vuittonilta ja Montblancilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja