Mainos

Uusien kenkien käytöstä hirveät seuraukset – naisen jalka jouduttiin amputoimaan

Uusista kengistä ja liiallisesta tanssimisesta naisen jalkaan ilmestynyt rakko johti jalan amputoimiseen.

Kun skotlantilainen 37-vuotias Lorraine Burnett oli ostamassa uutta kenkäparia pikkujoulujuhlia varten, hänen mieleensä ei juolahtanutkaan, että nuo kengät tulisivat maksamaan hänelle kovan hinnan. Niin kuitenkin kävi. 

– Tanssin aamun pikkutunneille saakka, enkä ajatellut kärsiväni kuin kipeistä jaloista. Mutta sitten, kaksi vuotta myöhemmin, jalkani amputoitiin. On sydäntäsärkevää ajatella, että minun kahdentoista sentin korkoni maksoivat jalkani, Burnett kertoo tapahtuneesta. 

Yksi ilta käänsi naisen elämän hetkessä ylösalaisin

Juhlien jälkeisenä päivänä Burnett ei ollut huomannut tanssimisesta kipeytyneissä jaloissaan mitään hälyttävää, vain punaisen rakon vasemmassa jalassaan. Hoitajana työskentelevä nainen kuitenkin tiesi, miten rakkoa tulisi hoitaa oikein. Hän puhdisti ja peitti sen, mutta toisin kuin rakot yleensä, tämä ei ottanut parantuakseen.

– Viikkoa myöhemmin se oli niin kivulias, että menin lääkärille, joka kirjoitti minulle antibiootteja. Uskoin sen auttavan, sillä se näytti kuin pahalta haavalta, nainen kertoo.

Antibiooteista huolimatta rakko ei osoittanut parantumisen merkkejä, vaan asiat pahenivat entisestään. Pian Burnett menetti kävelykykynsä ja joutui jäämään pois töistä.

Sairaalaan jouduttuaan lääkärit päättivät suorittaa operaation, jossa vaurioitunut iho kuorittiin pois, mutta tästä huolimatta jalan iho jatkui infektoitumistaan. Kahden vuoden kuluttua rakon ilmestymisestä naiselle annettiin kaksi vaihtoehtoa; loppuelämän jatkuva kärsimys tai vaihtoehtoisesti jalan amputoiminen.

Marraskuussa 2010 Burnettin jalkaterä amputoitiin viisituntisessa operaatiosa.

– Minun täytyi luopua työstäni, mikä oli musertavaa. En pystynyt kuvittelemaan, kuinka paljon elämäni oli muuttunut parissa vuodessa. Todellisesta juhlijasta, joka nautti elämästään, oli kuoriutunut täydellinen kotiinsa sulkeutuja, nainen kertoo.

Lääkärit uskovat, että naisen sairastama tyypin 2 diabetes saattoi aiheuttaa rakkoon infektion, joka lopulta johti amputaatioon.

Lähde: Cosmopolitan 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.