Uusien iPhone- ja iPad-mallien RAM-muistien määrät selvisivät

Applella ei ole ollut tapana ilmoittaa iOS-laitteidensa RAM-muistin määrää, joten sen selvittäminen on perinteisesti uusien laitteiden julkaisun yhteydessä ollut yksi suuren mielenkiinnon kohde. Juuri esiteltyjen iPhone SE:n ja 9,7-tuumaisen iPad Pron osalta vastaus suureen kysymykseen näyttäisi selvinneen.

TechCruhnchin Matthew Panzarino sai Applen uutuudet hyppysiinsä ja pääsi sovelluksella tarkistamaan niiden tietoja. Iloisena uutisena iPhone SE:n A9-suoritin näyttäisi toimivan samalla kellotaajuudella kuin iPhone 6s:ssä, ja RAM-muistia löytyy myös samaiset kaksi gigatavua. Niinpä SE on pienemmästä koostaan ja huokeammasta hinnastaan huolimatta yhtä tehokas kuin 6s.

Uuden iPad Pron kohdalla vastaan tuli jonkinasteinen pettymys. Viime syksynä julkaistussa 12,9-tuumaisessa iPad Prossa RAM-muistia oli neljä gigatavua, mikä Applen iOS-laitteelle on poikkeuksellisen paljon. Itse asiassa niinkin poikkeuksellisen paljon, että uudemmassa 9,7-tuumaisessa mallissa RAM-muistia on vain kaksi gigatavua. Tällä eittämättä lienee jonkin verran vaikutusta esimerkiksi sovellusten moniajoon, mutta toisaalta myös vanhempi iPad Air 2 sisältää saman verran RAM-muistia, ja moniajoa 9,7-tuumaisella näytöllä tukevat sovellukset onkin suunniteltu kahden gigatavun RAM-muistilla toimiviksi.

Jo Applen omista esittelymateriaaleista on pääteltävissä, että 9,7-tuumaisen iPad Pron A9X-suoritin toimii alhaisemmalla kellotaajuudella kuin 12,9-tuumaisen mallin suoritin. Panzarinon testi vahvistaa tämän, sillä testisovelluksen perusteella kellotaajuus pienemmässä mallissa on 2,16 gigahertsiä, kun isommassa se on 2,24 gigahertsiä. GeekBench-testisovelluksen pisteet pienemmän mallin suorittimella ovat Panzarinon testin mukaan 5107, kun isommalla mallilla on saavutettu reilun 5400 pisteen tulos.

iPad Pron kohdalla alempi kellotaajuus ja vähäisempi muisti tuskin ovat suurikaan ongelma, sillä laitteen näytölle mahtuu selvästi vähemmän sisältöä kuin 12,9-tuumaisen mallin näytölle. iPhone SE:n kohdalla taas 6s:n tehokas suoritin tarjonnee varsin ripeästi toimivan paketin, sillä näytön resoluutio SE:ssä on pienempi kuin 6s:ssä tai samaa suoritinta myös käyttävässä 6s Plussassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja