Uusia pintoja vanhaan rintamamiestaloon

Rintamamiestalon peruskorjauksessa työt ovat edenneet pääasiassa purkamistöiden merkeissä. Lämmöneristystä on sentään ehditty lisäämään, oikomaan seiniä ja onpa kylpyhuone saanut uuden lattialaatan.

Olohuone on saanut pinnakseen 28 mm mäntylaudan. Sen alla on puukuitueriste ja tervapaperi - tarkoitushan on käyttää mahdollisimman paljon hyväksi osoittautunutta luonnonmateriaalia.

Seiniä on suoristettu ennen levytystä ristiinkoolaamalla ja sama on tehty makuuhuoneen katolle. Olohuoneessahan katto jätetään ennalleen, joten siihen ei ole ollut tarvis koskea. Ulkoseinien sisäpintaan on pantu lisälämmöneristeeksi kaksinkertainen puukuitulevy.

Kylpyhuoneeseen on tuotu tärkeimmät viemärit ja putkitukset, samoin sähköt. Niiden jälkeen valettiin lattialaatta, johon tuli sähkökäyttöinen lattialämmitys. Kattoa laskettiin hiukan, jotta tilaan saatiin halogeenivalaistus ja seiniin asennettiin märkätilalevyt.

Taloon on aikaoinaan haettu rakennuslupa saunan siirtämiseksi sisätiloihin. Sitä ei nyt tarvita, koska sauna tullaan pitämään - tietysti kunnostettuna - alkuperäisessä paikassaan eli piharakennuksessa.

(JKA 6.3.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja