Uusia nimiä ja kovia käänteitä – tätä on luvassa SuomiAreenan Puheenjohtajatentissä tänään kello 20

Politiikan kesä ottaa vauhtia tänään SuomiAreenan puheenjohtajatentissä kello 20 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Minkä arvosanan puheenjohtajat antavat Orpon hallituksen ensimmäiselle vuodelle? Hallitus on käyttänyt reippaasti saksia, mutta jäikö jotain vielä leikkaamatta? Muun muassa näitä kysytään tänään yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajistolta SuomiAreenan Puheenjohtajatentissä.

Tenttiin osallistuvat Sofia Virta (vihr.), Jussi Saramo (vas.), Antti Lindtman (sd.), Harry Harkimo (liik.), Sebastian Tynkkynen (ps.), Mika Poutala (kd.), Antti Häkkänen (kok.), Antti Kaikkonen (kesk.) ja Anders Adlercreutz (r.).  

Keskustelua vetävät MTV Uutisten politiikan toimittajat Maria Nykänen ja Alec Neihum. Juontajilla on iltaan kovat odotukset, sillä kesähelteistä huolimatta eduskunnassa on tiedossa vielä monia tärkeitä päätöksiä ennen kesätaukoa.

– Politiikassa on riittänyt käänteitä viime päivinä, ja tänään tentissä otamme kiinni aivan ajankohtaisimpiin asioihin, Nykänen vihjaa. 

– On myös todella kiinnostavaa nähdä, miten uudet puheenjohtajat keskustan Antti Kaikkonen ja RKP:n Anders Adlercreutz pärjäävät. He pääsevät nyt ensimmäistä kertaa kovaan paikkaan puolueidensa puheenjohtajina, Neihum jatkaa. 

”Pidämme huolen, ettei keskustelu lähde käsistä”

Puheenjohtajatentti on katsottavissa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa klo 20–22. Kaksituntinen tentti vaatii juontajilta tiukkaa otetta.

– Seuraamme tietysti työksemme politiikkaa ja nostamme illalla esiin sen, mikä nyt on politiikassa tärkeintä ja kiinnostavinta. Pyrimme siihen, että keskustelu etenee jämäkästi, mutta kiinnostavaa debattia varmasti nähdään, Neihum sanoo. 

– Yritämme pitää huolen siitä, että keskustelu on riittävän vilkasta, mutta toki juontajan tehtäviin kuuluu pitää huoli, ettei keskustelu lähde aivan käsistä, Nykänen kertoo. 

Tenttiä voi tulla seuraamaan myös paikan päälle Porin kauppatorilla sijaitsevalle MTV-lavalle. 

– Oman lisämausteensa tuo tietenkin Porin helteiset kelit. Tunnelma kuumenee varmasti jo ennen tentin alkuakaan, Neihum sanoo. 

SuomiAreenan Puheenjohtajatentti MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa tiistaina 25.6. kello 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat