Uusi TPS-luotsi lyttää joukkueensa aiemman pelisysteemin tylysti – "Tulemme romuttamaan sen ihan täysin"

TPS:n päävalmentajaksi perjantaina hypännyt Marko Virtanen antoi tylyyn 1-6-tappioon päättyneen Ilves-ottelun jälkeen painavia kommentteja uuden seuransa pelillisestä tilasta.

Virtanen hyppäsi yllättäen lyhyellä varoitusajalla jo perjantaina TPS:n peräsimeen. Ensimmäisen vuorokauden aikana Virtanen koki seuran päävalmentajana kaksi tappiota. Virtasen mukaan oli kuitenkin tärkeää päästä kiinni valmennukseen ennen alkanutta maajoukkuetaukoa.

– Vaikka hommat tulivat nopeasti eteen, voitamme aikaa, kun pääsen ennen taukoa näkemään arjen, mitä pelissä tapahtuu, miltä pelaajien naamat näyttävät ja mitä he oikeasti tekevät tuolla, Virtanen toteaa lehdistötilaisuudessa.

Perjantaina TPS koki 3-6-tappion JYPin vieraana ja lauantaina Ilves takoi Turun valotaululle tylyt 1-6-lukemat. Kaksi karua tappiota antoivat Virtaselle laajan kuvan TPS:n tämänhetkisistä ongelmista.

– Tämä kuulostaa varmaan aika masokistiselta, mutta kahteen peliin tuon verran päästettyjä maaleja. Tämä avasi silmiä, mitä pitää tehdä, Virtanen sanoo.

Virtanen kritisoikin rajusti alkukaudella päävalmentajana toimineen Kalle Kaskisen käyttämää pelisysteemiä.

– Jos puhumme meidän puolustuspelaamisesta, sellainen 1-4-systeemi, jota tässä on noudatettu, se ei yksinkertaisesti toimi tässä joukkueessa. Me tulemme romuttamaan sen ihan täysin, Virtanen vakuuttaa.

TPS on valahtanut syksyn aikana surullisen alas sarjataulukossa. Kurssia kääntämään saapunut Virtanen nostaa esille yhden pääteesin, jota joukkueessa tullaan tulevaisuudessa noudattamaan.

– Tästä eteenpäin sana numero yksi on rehellisyys. Meidän pitää olla rehellisiä itsellemme ja pelille. Kaveria voidaan kusettaa, itseä voi kusettaa, mutta peliä ei voi kusettaa. Se näkyy tuolta kentältä, Virtanen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat