Uusi teknologia mullistaa Tampereen liikenteen?

Joukkoliikenteen ajoneuvot toimivat sensoreina IoT-periaatteella (Internet of Things), kun Tampereella tutkitaan ja kehitetään liikenneratkaisuja.

Internet of Things (IoT)

- Suomeksi teollinen/esineiden/asioiden Internet
- Esineillä ja tavaroilla on digitaalinen tunniste.
- Laitteilla ja koneilla on yhteys nettiin.
- IoT on digitaalinen kuva maailmasta

Lähde: VTT

Esineiden Internetin keinoin kehitetään viranomaistoimintaa, parannetaan liikenneverkon tehokkuutta ja synnytetään uusia liikennepalveluja. 

– Joukkoliikenteestä kertyvällä tiedolla on mahdollista tunnistaa ja ennakoida esimerkiksi liikenteen häiriötilanteita sekä määritellä tienpinnan liukkaus reaaliajassa. Analyysin apuna hyödynnämme useita tietolähteitä ja pilotin tiedot tuodaan avoimeen rajapintaan, infortmaatio- ja viestintäteknologiayhtiö CGI:n älyliikennehankkeista vastaava johtaja Mika Vuorio kertoo.

CGI:n innovaatiossa hyödynnetään Tampereen yliopiston analyyseja sekä VTT:ltä ponnistavan suomalaisen start-upin algoritmia. Hankkeen tarkoituksena on kerätä kokemuksia uusista tavoista koota reaaliaikaista tieverkkotietoa Tampereen kaupungin hyödynnettäväksi.

---

Norjalaiset näyttivät jenkeille panssarivaunulla ajamisen mallia jäällä

1:41

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja