Uusi syyte: Käsikirjoituksen mukaan Alec Baldwinilla ei ollut syytä laukaista asetta – luoti tappoi kuvaajan

0:58
Video: Alec Baldwin kommentoi ensi kertaa ampumista medialle – "Hän oli ystäväni"

Uusi Alec Baldwiniin kohdistuva lakisyyte väittää, että kyseisessä kohdassa, jossa kuolettava laukaus sattui, ei käsikirjoituksen mukaan olisi tarvinnut laukaista asetta.

Baldwin ampui Rust-elokuvan kuvauksissa kuvaaja Halyna Hutchinsin rekvisiitta-aseella kuoliaaksi, ja sama luoti haavoitti myös ohjaaja Dave Souzaa. Tapaus sattui 21. lokakuuta Yhdysvalloissa New Mexicossa 

Uuden syytteen on nostanut käsikirjoituksen valvoja (script supervisor) Mamie Mitchell, joka hälytti poliisin paikalle laukauksen jälkeen.

Hänen kanteensa koskee pahoinpitelyä, tahallista henkisen ahdistuksen aiheuttamista ja tahallista vahingon aiheuttamista, ja hän vaatii määrittelemättömiä vahingonkorvauksia.

Mitchellin juristi syytti Baldwinin pelanneen venäläistä rulettia, kun hän laukaisi aseen, ja sanoo, ettei Baldwin varmistanut aseen tilaa ennen laukaisua.

Kolme erilaista kuvaa

Tilanteessa olisi käsikirjoituksen mukaan pitänyt kuvata kolme erilaista kuvaa, syytteessä kerrotaan. Yksi Baldwinin silmistä, yksi verijäljestä olkapäässä, sekä verijäljestä torsossa samalla, kun hän ojensi kätensä asekoteloon ja otti sen sieltä pois.  

– Käsikirjoituksessa ei ollut mitään siitä, että vastaaja Baldwin tai joku muu olisi ampunut aseella, syytteessä kerrotaan.

Keskiviikkona tiedotustilaisuudessa Mitchellin juristi kuvasi Baldwinin ja elokuvan tuottajien toimintaa piittaamattomaksi, ja samalla syytti heitä epäonnistumisesta noudattaa turvallisuusprotokollia.

Mitchell oli ollut laukaisusta 1,2 metrin päässä.

Aiempien oikeuden asiakirjojen mukaan elokuvan apulaisohjaaja antoi aseen Baldwinille, ja sanoi aseen olleen tyhjä (cold gun).

Elokuvan asemestari on kertonut, ettei tiedä, mistä oikeat luodit ovat päätyneet aseeseen.

Baldwin tai elokuvan tuottajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet uutta syytettä.

Viikko sitten elokuvan valoteknikko nosti myös kanteen Baldwinia kohtaan. Hän kertoi tunteneensa luodin lentävän ohitseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja