Mainos

Uusi, suuri Tallinnan-laiva korvannee yhden vanhoista

Tallinkin uusi matkustaja-autolautta korvannee tulevaisuudessa toisen yhtiön tämän hetkisistä Tallinnan-laivoista.

Vuoden 2017 alussa valmistuva alus on jatkoa ympäristöystävällisten matkustajalaivojen sarjaan. Viking Linen Viking Grace on ensimmäinen automatkustajalautta, joka käyttää LNG:tä polttoaineena. Laiva toimitettiin STX Finland Oy:n Turun telakalta vuonna 2013.

Uusi laiva tulee olemaan 212 metriä pitkä, ja sinne mahtuu 2800 matkustajaa. Tallinkilla on kaksi vanhempaa Shuttle-alusta, Star (186m ja 1900 matkustajaa) sekä Superstar (177m ja 2080 matkustajaa). Jomman kumman näistä uusi tullee korvaamaan. 

– Uusi laiva tulee olemaan suurempi kuin tällä hetkellä meidän Tallinnan-laivamme ovat. Uskomme, että reitillä riittää matkustajia, sanoo AS Tallink Gruppin toimitusjohtaja Janek Stalmeister.

Stalmeisterin mukaan on mahdollista, että uudelle alukselle tilataan tulevaisuudessa sisaralus. Tallinkin taloustilanne on ollut tiukka, mutta nyt toimitusjohtajan mukaan tilanne on parempi:

– Vuonna 2009 tuli silloisen tilauksen viimeinen laiva. Silloin meillä oli valtavasti lainoja sisällä ja riskit olivat korkeat. Nyt olemme maksaneet 500 miljoonaa euroa takaisin, ja riskit ovat pienemmät.

Sen lisäksi, että aluksessa on panostettu ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen, sen luvataan myös olevan nopeampi satamissa - aluksen suunnittelussa on otettu huomioon se, että laiva olisi mahdollisimman nopea lastata ja purkaa satamissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.