Uusi suhde edessä? Käy ensin läpi nämä kahdeksan asiaa

Moni parisuhde kariutuu toisen tai molempien osapuolten sokeuteen vierittää vastuu omasta onnesta kumppanin niskoille. Uuden parisuhteen onnistumisen kannalta katse olisikin hyvä suunnata ensin omaan napaan.

Lifehack.com-sivusto listasi asioita, joita kannattaa pohtia ennen uuteen suhteeseen ryhtymistä.

Tule ihmiseksi, joka haluat olla

Oletko juuri se ihminen, joksi halusit kasvaa? Millaisia ihmisiä tai asenteita ihailet tai arvostat? Mitkä ovat heikkouksiasi? Listaa ominaisuuksia, joita haluaisit itsestäsi löytyvän. Sen jälkeen ala kehittää niitä. Harjoitus tekee mestarin.

Rakenna ihana elämä

Jos elämäsi ei innosta sinua, miksi kukaan muukaan haluaisi olla osa sitä? Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja josta innostut päivittäin. Suunnittele tulevaan jotain, mitä odottaa ja jaa kivat kokemukset lähipiirin kanssa. Kun oma elämäsi on hauskaa, et todennäköisesti joudu etsimään rakkauttakaan kovin kauan. Se voi pian suorastaan juosta perässäsi!

Löydä jotain omaa

Yksi onnellisen elämän salaisuus on löytää jotain ikiomaa, josta todella nauttii. Yksi nauttii luonnosta, toinen inspiroituu taiteesta. Jos et itse ole vielä omintasi löytänyt, tutkiskele sisintäsi: mistä juuri sinä pidät? Tee siitä, mistä nautit, mahdollisimman iso osa elämääsi.

Jätä mennyt taakse

Jokaisen menneisyydestä löytyy asioita, jotka mieluiten unohtaisi. Kaikki eivät kuitenkaan kanna tapahtuneita vuosia mukanaan. Huonoista muistoista syntyy taakka vain, jos vellot niissä ja kieltäydyt menemästä elämässä eteenpäin. Päästä irti ihmisistä, jotka eivät enää ole osa elämääsi, ja unohda petturit. Suuntaa katse ja energia tulevaisuuteen.

Ole järjestelmällinen

Kun tunnet hallitsevasi elämääsi paremmin, saat itsevarmuutta ja tätä kautta ehkä hieman viehättävyyttä olemukseesi. Järjestele asioita: siivoa koti, siivoa auto. Harva etsii vierelleen panikoivaa ja eri suuntiin hyöryävää hupakkoa. Rauhoittumalla ja asiasi järjestämällä rentoudut itsekin paremmin.

Pidä itsestäsi huolta

Tee kaikkesi, jotta olisit energisempi ja tarmokkaampi. Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja innostuneeksi. Joku saa hyvän olon juoksusta, toinen painoharjoittelusta ja kolmas aamukävelystä. 

Hyväksy muut ihmiset

Yksi vaikeimmista asioista elämässä voi olla oppia, etteivät muut ihmiset elä täyttääkseen sinun odotuksiasi. Hyväksy muut virheineen. Hyvä ihmissuhde on sellainen, missä kummatkin osapuolet kokevat olonsa hyväksi ja ovat kuin kotonaan. Tuomitsemalla muita saat heidät nopeasti kaikkoamaan luotasi pois.

Rakasta elämää

Pessimisti harvoin saavuttaa mitään. Keskity elämässäsi positiivisiin asioihin. Tee asioita, joista pidät ja hakeudu mukavien ihmisten seuraan. Vain mielekästä elämää voi onnistuneesti parantaa!

Miten parisuhdetta kannattaa hoitaa?

Huhtikuussa 2015 Studio55.fissä keskusteltiin parisuhteen hoidosta parisuhdetyötä tekevän parin, Liisa ja Juha Välilän kanssa. Katso video!

Parisuhteesta parempi 26:08

Lähde: Lifehack.com

Lue myös:

    Uusimmat