Uusi Pientä pintaremonttia -suunnittelija: Tämä on suomalaisten suurin sisustusvirhe

Tänä keväänä uutena tulokkaana Pientä pintaremonttia -tiimiin liittyy sisustussuunnittelija Tomi Kouvola.

Sisustussuunnittelijana ja muotoilijana työskentelevä Kouvola on tehnyt muotoilijan töitä muun muassa Adea Oy:lle sohvakalusteiden muodossa, lisäksi Kouvola toimii osakkaana turkulaisessa Sisustuksen Koodi -sisustusliikkeessä. Suomalaisille televisionkatsojille Kouvola on tullut tunnetuksi sisustussuunnittelijana MTV3-kanavan T.i.l.a. -ohjelman kautta. Kotien suunnittelun lisäksi Kouvola on suunnitellut muun muassa Sokos Wiklundin W-viinibaarin Turussa ja Rinta-Joupin ostotoimiston Helsingissä. Hänen innostuksensa sisustukseen heräsi teollisen muotoilijan koulutuksen aikana Lapin yliopistossa. Sisustussuunnittelua Tomi Kouvola on opiskellut Italiassa, Politecnico di Milanossa.

Oma tyyli

Työssään Kouvola kertoo pyrkivänsä tekemään suunnitelmia jotka ovat mielenkiintoisia, aikaa kestäviä, persoonallisia ja laadukkaita.

– Tyylini on kestävää, näyttävää ja toivottavasti visuaalisia elämyksiä antavaa, Kouvola kertoo.

Suurin sisustusvirhe kotien sisustuksessa on Kouvolan mukaan ankeus.

– Asunnosta pitäisi tehdä koti persoonaa ja rohkeutta käyttämällä. Sisustamiseen pitäisi myös uhrata aikaa, ja materiaaleja ja värejä tulisi yhdistellä rohkeasti. Kouvola tarkentaa.

Minkälaista on ollut tehdä Pientä pintaremonttia -ohjelmaa?

Työskentely Pientä pintaremonttia -ohjelmassa on ollut Kouvolasta kivaa ja opettavaista. Suurimmaksi haasteekseen ohjelmassa Kouvola kokee ohjelman tiukat aikataulut ja budjetit, sekä nopeat stailaukset. Sisustussuunnitelmillaan Kouvola pyrkii tekemään ohjelman kohteista myyvän näköisiä.

– Satsaan tunnelman luomiseen ja mietin isoja pintoja. Tärkeää asunnossa on mielestäni tunnelma ja persoona. Välttelen ohjelmassa lainakalusteiden käyttöä. Vanhemmillakin kalusteilla voidaan saada aikaan hyviä lopputuloksia, jo ihan pelkästään kalusteita uudelleen sijoittelemalla.

Helpoksi sisustusvinkiksi suomalaisille Kouvola mainitsee kodin suursiivouksen keväällä.

– Usein huomaamani virhe on, että kodit täyttyvät liialla tavaralla, jolloin valokaan ei pääse kunnolla asuntoon sisään. Jo pelkästään karsimalla pois ylimääräisiä tavaroita saadaan aikaan paljo muutoksia asunnossa. Sisustajan olisi hyvä muistaa, että ulko-ovesta suunta käy myös ulospäin, Kouvola kertoo.

PIENTÄ PINTAREMONTTIA uudet jaksot starttaavat MTV3-kanavalla 31.1. klo 20.05

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja