Mainos

Uusi myrsky hipoo tänään Sandyn tuhoalueita – katso maailman sää

Talvimyrsky lähestyy Yhdysvaltojen itärannikkoa. Myräkkä ei tällä kertaa kuitenkaan etene kohtisuoraan mantereelle Sandy-myrskyn tapaan.

Yhdysvaltojen itärannikkoa uhkaa uusi myrsky. Myrskyn keskus kulkee merellä rannikon edustalla, mistä se jatkaa matkaansa Pohjois-Atlantille. Myrskyn odotetaan saapuvan New Yorkin ja New Jerseyn osavaltioihin ensi yönä Suomen aikaa. Alue on sama, mihin supermyrskyksi kutsuttu Sandy iski rajusti viime viikolla.

Odotettavissa on nyt kovia tuulia, sateita, merenpinnan nousu ja mahdollisesti uusia tulvia. Kylmää ilmaa pääsee virtaamaan maan koillisosaan ja etenkin sisämaassa sataa lunta.

Asukkaita on paikoin evakuoitu Sandy-myrskyn tuhoalueilta. New Yorkissa puistoja ja rantoja on suljettu.

Talvimyrsky ei kuitenkaan ole läheskään yhtä voimakas kuin Sandy.

– Myrsky on melko tavanomainen itärannikon talvimyrsky, mutta se osuu hankalaan aikaan vain reilu viikko Sandy-myrskyn jälkeen. Reittikin on huomattavasti tavallisempi kuin Sandyn reitti. Siinä missä Sandy kaartoi mereltä kohtisuoraan rannikolle, tämä myrsky pysyttelee meren yllä, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Uuden myrskyn pelätään hidastavan raivaus- ja pelastustoimia Sandy-myrskyn jäljiltä. Sandyn jäljiltä satojatuhansia kotitalouksia on yhä ilman sähköä.

Sandy surmasi Yhdysvalloissa yli sata ihmistä.

Katso videolta ennuste Yhdysvaltojen talvimyrskystä sekä säätietoja muualle maailmaan.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.