Mainos

Uusi lista suorituskykyisimmistä puhelimista julki: iPhone 7 kärjessä omilla luvuillaan

AnTutu on suosittu sovellus, jota käytetään älypuhelinten suorituskyvyn mittaamiseen. Nyt AnTuTu on julkaissut syyskuun päätyttyä uuden listauksen sen testissä TOP10:een pistemäärässä yltäneistä puhelimista.

Kärjessä ovat nyt Applen uudet iPhone 7 Plus ja iPhone 7 -mallit selvällä yli 10 000 pisteen erolla seuraaviin, ensimmäisiin merkittäviin Qualcommin viimeisimmällä ja aiempaa tehokkaammalla Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä varustettuihin Android-puhelimiin – LeEcon Le Pro 3:een sekä Xiaomin 5s Plussaan. Myös uusimmat Android-puhelimet ovat näin selvästi parantuneet elokuusta.

Pienemmässä Xiaomi Mi 5s:ssä sen Snapdragon 821 on varustettu alemmalla kellotaajuudella, joten se peittoaa vain niukasti aiemmin kärjessä olleet OnePlus 3:n sekä muut Android-huippupuhelimet.

iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa on uusi Applen suunnittelma A10 Fusion -järjestelmäpiiri, joka koostuu kahdesta suoritinparista, joista toinen suunniteltu suorituskyvyn ja toinen virtapihiyden näkökulmasta.

iPhone 7 Plussassa on lisäksi RAM-muistia 3 gigatavua, kun iPhone 7:ssä vain 2 gigatavua. Tämä voi selittää sen hieman suuremman pistemäärän.

Applen itsensä mukaan A10 Fusion on 40 prosenttia tehokkaampi kuin edeltävä A9. Alkuperäiseen iPhoneen nähden suorituskyky on jo 120-kertainen.

AnTuTun taulukossa yllä olevat luvut ovat keskiarvoja useista mittauksista. iPhone 7:lläkin on esimerkiksi jo aiemmin raportoitu jopa 178 000 pisteen ylityksestä Edeltävä iPhone 6s -malli ylsi reiluun 130 000 pisteeseen AnTuTussa.

Jos aiemmat merkit pitävät paikkansa, tulevat Android-puhelimet ohittamaan AnTuTulla mitatussa suorituskyvyssä Applen iPhone 7:t vielä ennen ensi vuoden iPhone-uutuuksien esittelyä.

Toisessa suositussa suorituskykymittauksiin erikoistuneessa sovelluksessa GeekBenchissä iPhone 7:t ovat myös saavuttaneet älypuhelinten korkeimmat pisteet yhden ytimen suorituskyvyssä, mutta eivät moniydinsuorituskyvyssä sillä useissa Android-puhelimissa on vielä useampia suoritinytimiä kuin iPhoneissa, joissa uuden A10 Fusionin sisältämistäkin suoritinpareista kerrallaan hyödynnetään vain jompaakumpaa eli vain kahta ydintä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.