Käänne Dubain mysteerissä: Suomalaisen Tiinan katoamiseen liitetty huvijahti taas liikkeellä – ranskalaisen ex-vakoojan puhelu vaimolle: "Tulossa kotiin"

1:06

Dubaissa asuneen 41-vuotiaan suomalaisnaisen katoamismysteeri sai tänään uuden käänteen: Huvijahdin, jolla hänen on epäilty matkustaneen, on havaittu liikkuvan Omaninlahdella.

Yllä olevalla videolla kuulet KRP:n rikoskomisario Mikko Salmisen puhelinhaastattelun. Hän kertoo, että KRP on alkanut tutkia katoamistapausta.

Suomalaisen Tiina Jauhiaisen lisäksi kateissa on myös Dubain prinsessaksi esittäytyvä Sheikha Latifa ja ranskalais-amerikkalainen Herve Jauber. Asiasta kerrotaan katoamismysteeristä tiedottavalla Escape from Dubai Twitter-tilillä.

Tilillä julkaistun tviitin mukaan tapaukseen liittyvä Yhdysvaltoihin rekisteröity Nostromo-huvijahti on nähty Fujairahissa sijaitsevassa sotilastukikohdassa Arabiemiraateissa.

MTV Uutiset ei voi vahvistaa, onko kyseinen huvijahti sama kuin missä suomalainen Tiina Jauhiainen, Dubain prinsessaksi esittäytyvä Sheikha Latifa ja ranskalais-amerikkalainen Herve Jauber ovat matkustaneet viimeksi.

Tviitissä kerrotaan, että huvijahti on seilannut Omaninlahdella. Lisäksi ranskalaisen ex-vakooja Jaubertin, kerrotaan soittaneen vaimolleen muutaman sekunnin puhelun.

– Tulossa kotiin, Jaubertin kerrotaan sanoneen.

Vielä ei ole tietoa siitä, ketkä huvijahdin kyydissä ovat.

Tästä kaikki alkoi

Brittijärjestö Detained in Dubain mukaan katoamista edeltävät tapahtumat käynnistyivät maaliskuun neljäs päivä, kun Intiaan matkalla olleelta huvijahdilta tehtiin hätäpuhelu järjestön perustajalle.

Puhelun soitti prinsessa Latifa, joka kertoi, että hän piileskelee ystävänsä kanssa huvijahdissa. Mainitun ystävän uskotaan olevan suomalainen Tiina. Puhelun mukaan ulkopuolelta kuului samanaikaisesti tuntemattomien miesten puhetta sekä laukauksia.

Järjestön mukaan huvijahdissa olivat kyydissä Latifan lisäksi ranskalais-amerikkalainen mies sekä suomalaisnainen. Kehenkään heistä ei ole saatu tämän jälkeen yhteyttä.

Samaan huvijahteen viitattu aiemmin

Nostromo-alukseen on viitattu Tiina Jauhiaisen veljen MTV Uutisille vahvistamassa brittijärjestö Detained in Dubain sivulla julkaistussa kirjoituksessa.

Nys siis tämän niminen yhdysvaltalaisalus liikkuu Marinetraffic.com-palvelun kartan mukaan Omaninlahdella.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja