Tiina, 41, katosi Dubaista lähteneeltä huvijahdilta jäljettömiin – veljen riipaiseva kirjoitus: "Tämä on perheen pahin painajainen, yhtä helvettiä"

1:06

Dubaissa kadonnut 41-vuotias suomalaisnainen on alkujaan Iisalmesta kotoisin oleva Tiina Jauhiainen. Hän on asunut Dubaissa vuodesta 2001 lähtien.

Kadonneen Tiina Jauhiaisen veli, Oku Jauhiainen ei halunnut kommentoida tapausta tarkemmin MTV Uutisille. Hän kuitenkin vahvistaa, että brittijärjestö Detained in Dubain sivulla julkaistu omaisten lausunto on hänen kirjoittamansa, ja siinä olevat tiedot pitävät paikkaansa.

"Rakastettu tytär"

Lausunnossa kerrotaan, että kadonnut Tiina työskenteli Dubaissa kiinteistönvälitys- ja liikunta-alalla.

– Hän on rakastettu tytär, täti, jota rakastavat veljentyttäret ja veljenpojat sekä hänen kolme siskoaan, veli aloittaa koko Tiinan perheen puolesta kirjoitetun lausunnon.

Tiinan kerrotaan lähteneen Iisalmelta maailmalle vuonna 1997. Ensimmäisenä hänen tiensä suuntautui Lontooseen opiskelemaan. Tämän jälkeen hän asettui asumaa Dubaihin.

– Hän halusi aina nähdä maailmaa, hän välittää vähän materiaalisesta hyvinvoinnista tai omistajuudesta. Hän uskoo, että varakkuus löytyy maailmaa tutkimalla, tapaamalla ihmisiä ja saamalla ystäviä. Hän on matkustellut laajalle ja kauas. Me ihailemme hänen rohkeutta ja intohimoa elämään.

Tutustui Dubaissa prinsessaan

Dubaissa Tiina tutustui Dubain prinsessa Sheikha Latifaan vuonna 2010, kun hänestä tuli Latifan valmentaja ja personal trainer.

– Heistä tuli läheisiä ystäviä ja he olivat erityisen intohimoisia laskuvarjohyppäämiseen.

Latifa kutsui suomalaisnaista "enkeliksi" ja "ainoaksi ihmiseksi, kenelle voi puhua kaikesta".

Tiinan puhelin mykistyi

Lausunnossa kerrotaan, että perheen viimeinen kontakti kadonneeseen Tiinaan oli maaliskuun kolmantena päivänä. Seuraavalla viikolla hänen siskonsa huolestui, koska Tiinasta ei ollut kuulunut mitään pitkään aikaan.

– 11. maaliskuuta luotettava ja läheinen ystävämme otti minuun yhteyttä kuultuaan, että Latifa oli tehnyt hätäpuhelun huvijahdista Intian rannikolta. Tiesimme Tiinan ja Latifan olevan läheisiä ystäviä, joten huolestuimme erittäin paljon. Samana päivänä huomasimme, että Tiinan puhelin oli ollut viimeisen kerran päällä kymmenen minuuttia ennen hätäpuhelua, josta kerrottiin Dubain lehdistössä, ja mainittiin nimi ”Tina”, veli kirjoittaa.

"Vaikka toivoimme toisin..."

Perhe huolestui tilanteesta ja otti yhteyttä Suomen ulkoministeriöön sekä poliisiin. He tekivät Tiinasta katoamisilmoituksen sekä alkoivat kerätä todisteita, mitä oli tapahtunut.

– Otimme yhteyttä lukuisiin ihmisiin, jotka voisivat tietää Tiinan sijainnin ja otimme yhteyttä ihmisiin, jotka olivat myös huolissaan Tiinasta.

Viikko kului ja perheen epäilykset vahvistuivat: Tiinan uskottiin olleen huvijahdissa yhdessä ystävänsä Latifan sekä ranskalais-amerikkalaisen miehen kanssa.

– Vaikka toivoimme toisin, viikko tutkimusten ja kaiken todistusaineiston punnitsemisen jälkeen, mukaan lukien ulkoministeriön toimittamien tietojen, meillä ei ollut epäilystäkään mielessä: Tiina oli huvijahdilla yhdessä Sheikha Latifan ja Herve Jaubertin kanssa, lausunnossa todetaan.

"Kulunut viikko kuin elämistä helvetissä"

Tieto oli perheelle järkytys, sillä huvijahdin viimeiset tapahtumat ovat olleet erittäin epäselviä. Järjestö kertoo verkkosivuillaan, että Latifan kerrotaan soittaneen alukselta hätäpuhelun järjestön perustajalle Intian rannikolta. Puhelussa hänen on kerrottu kertoneen tuntemattomista miehistä sekä laukauksista. Tämän jälkeen kenestäkään huvijahdin matkustajista ei ole kuultu mitään.

– Perheemme on järkyttynyt siitä, että Tiina, hänen rakas ystävä Latifa ja monia muita on kadonnut tavalla, jossa näyttää olevan kauheat olosuhteet. Kulunut viikko on kuin elämistä helvetissä, tämä on perheen pahin painajainen ja me vetoamme kaikkiin ihmisiin missä tahansa, Dubaissa tai Intiassa tai missä tahansa muualla, jolla on tietoa, että ottaa yhteyttä omaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja