F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Uusi F1-kisajärjestäjä piilottelee ratatietoja talleilta – erikoisella tempulla yksinkertainen tarkoitus: "Sitä me emme halua"

1:45
Videolla juttu Zandvoortin paluusta F1-kalenteriin.

Alkavalla kaudella F1-kisakalenteriin mukaan tulevan Zandvoortin osakilpailun järjestäjät eivät julkaise kaikkea dataa radastaan F1-talleille, kertoo Motorsport.

Motorsportin tietojen mukaan Zandvoortin kisajärjestäjät luovuttavat talleille vain tarvittavan datan uudesta radasta, jotta he eivät olisi liian valmistautuneita Alankomaiden osakilpailuun. Tietojen luovuttamisesta pidättäytymisen myötä kisajärjestäjät toivovat, että kilpailu olisi näin hieman ennalta-arvaamattomampaa.

Päätöksen taustalla on Zandvoortin radan arkkitehtina toimiva Dromo. Zandvoortin radan urheilujohtaja Jan Lammersin mukaan Dromon johtajalla Jarno Zaffellilla on paljon tietoa uudesta radasta, mutta kaikkea ei haluta F1-tallien tietoisuuteen etukäteen.

– Tietysti Jarnolla on paljon yksityiskohtaista tietoa radasta Dromon omien simulaatioiden kautta. Kaikki F1-tallit työskentelevät tieteellisesti, joten jos hän antaa kaiken datan heille, he laittavat sen omiin simulaattoriohjelmiinsa välittömästi. Se on juuri sitä, mitä me emme halua, Lammers kertoo Motorsportille.

– Data, jonka hän heille antaa, on hyvin rajallinen. Haluamme kuljettajien menevän perjantain harjoituksissa radalle löytääkseen parhaat mahdolliset säädöt. Se on vanhan liiton kilpa-ajoa ja tekee viikonlopusta mahdollisesti hieman ennalta-arvaamattomamman, Lammers jatkaa.

Zandvoortin kisajärjestäjien toiveissa on myös, että kuljettajat joutuvat radalla uudenlaisen haasteen eteen.

– Siitä tulee heille pieni haaste. Jarno ei todellakaan halua, että heillä olisi liikaa tietoa etukäteen, jotta he voisivat valmistautua paljon simulaattoreissa, Lammers perustelee.

Zandvoortin F1-osakilpailu ajetaan 3. toukokuuta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja