Kilpailijan paljastus: Valtteri Bottaksen Mercedes-jatko oli hiuskarvan varassa – "Viime hetkeen saakka"

Mercedes puntaroi viime F1-kaudella, jatkaisiko se Valtteri Bottaksen kanssa vai nostaisiko se Lewis Hamiltonin tallikaveriksi Esteban Oconin. Talli päätyi Bottakseen, mutta nyt Ocon kertoo, että hän oli todella lähellä korvata nastolalaiskuskin.

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff linjasi viime kesällä, että tallin vaihtoehdot Hamiltonin tallikavereiksi olivat Bottas ja Mercedeksen reservikuskina viime kaudella toiminut Ocon. Ranskalaiskuskin nimi nousi paikoin julkisessa keskustelussa vahvasti esiin, mutta lopulta elokuun lopussa talli ilmoitti päätyneensä Bottakseen.

Ocon teki sittemmin tulevan kauden kattavan sopimuksen Renault'n kanssa. ESPN kysyi nyt Oconilta, miten lähellä hän oli paikkaa Hamiltonin rinnalla.

– Todella lähellä, viime hetkeen saakka oli keskusteluita. Mutta se on ohi nyt, ja minun täytyy katsoa, mitä minulla on edessäni, Ocon vastasi.

Ocon totesi ensin, ettei hän halua mennä yksityiskohtiin, kun häneltä udeltiin, mitä syitä Mercedes päätökselleen antoi. Ranskalainen kuitenkin viittasi lopulta nuoreen ikäänsä.

– Ehkä voit kysyä Totolta. Hän teki minun nähdäkseni päätöksen, ja uskon, että hän voi selittää sen paremmin. Hän selitti sen minulle myös, mutta pääsyy sille on, että olen yhä nuori ja minulla on aikaa.

30-vuotias Bottas oli jo näyttänyt, mitä häneltä saa, kun taas 23-vuotias Ocon olisi ollut huipputallissa arvaamattomampi kortti. Ocon muistuttaa, että hän on yhä Mercedeksen suojatti, vaikka ajaakin Renault'lla.

– Tulevaisuus formula ykkösissä on pitkä, ja olen varma, että näemme (Mercedeksen kanssa) uudelleen. Emme ole niin kaukana toisistamme (varikolla) myöskään! 

Lue myös:

    Uusimmat