Uusi Apple TV julki: "Television tulevaisuus ovat sovellukset"

Applen Tim Cook uskoo, että television tulevaisuus on sovelluksissa ja niiden kehityksessä. Apple esitteli juui äsken uuden version Apple TV -laitteesta Kaliforniassa järjestettävässä julkistustilaisuudessa.

Laitteen kaukosäätimessä on lasilla päälystetty kosketuslevy ja mikrofoni, joka tunnistaa äänikomentoja Siri-puheentunnistustekniikan avulla. Apple TV:ssä on integroitu Applen musiikkipalvelu. Kaukosäädintä voi käyttää myös peliohjaimena ja laite tukee kaksinpelimoodia.

Kosketuslevyä hipelöimällä voi siirtyä nopeasti haluttuun sisältöön. Haluttu ohjelma valitaan sen jälkeen kosketuslevyä painamalla.

Siri osaa etsiä haluttuja ohjelmia, sarjoja ja muuta sisältöä sovelluksista äänikomennoilla. Mukana on muun muassa Netflix. Siri tunnistaa myös haut, jossa sisältöä etsitään esimerkiksi tietyn näyttelijän perusteella. Lisäksi Siri osaa siirtyä ohjelmassa halutun verran eteen- tai taaksepäin puhekomennolla. Sirin avulla voi hakea myös tietynlaista sisältöä lajityypin mukaan. Puhehakuja voi tehdä myös ikärajan tai ohjaajan mukaan.

Siri etsii myös tietoa valitusta sisällöstä ja näyttää ne ruudulla.

Apple TV:ssä on uudenlainen näytönsäästäjä, joka esittää vuorokaudenaikaan sopivia kuvia.

Apple TV::n kaukosäätimelle luvataan kolmen kuukauden akunkesto yhdellä latauksella.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja