Uudet mallinnokset julki – tältä uuden kolmikameraisen iPhonen odotetaan näyttävän

Tuttu vuotaja OnLeaks on julkaissut yhdessä CashKaro-sivuston kanssa uusia materiaaleja tulevasta iPhone-mallista, jonka odotetaan olevan seuraaja nykyiselle iPhone XS:lle. Uudet materiaalit ovat jatkoa OnLeaksin aiemmille paljastuksille.

OnLeaksin eli Steve Hemmerstofferin vuodot perustuvat hänen tehtaalta käsiinsä saamiin suunnittelutiedostoihin, joiden perusteella OnLeaks on materiaalinsa tuottanut.

Nyt OnLeaks kertoo, että uuden iPhone-mallin mitat ovat 143,9 x 71,4 x 7,8 millimetriä eli lähellä iPhone XS:n mittoja (143,6 x 70,9 x 7,7 millimetriä). Ehkä mielenkiintoisin uusi tieto tämän päivän vuodossa liittyy takalasin toteutukseen. OnLeaksin tietojen mukaan takalasi koostuu yhdestä palasta, mukaan lukien kamerakohouma. Laajaa muusta takapinnasta kohoavaa kamera-aluetta uudessa iPhone-mallissa on aiemmin pidetty rumana, mutta uusi lasiratkaisu voi lopulta tehdä ulkonäöstä siedettävämmän.

Jo aiemmin huhuissa esillä on ollut, että uusissa iPhone-malleiss lasipinnassa takana pitäisi olla uusi ”huurteinen” viimeistely tavallisen kiiltävän pinnan sijaan.

Myös uuden iPhone-mallin näyttöloven ja näytönreunusten kerrotaan olevan hieman iPhone XS:ää pienemmät, mutta erojen olevan lähes huomaamattomia. Apple näyttää myös suunnitelleen uudelleen hiljennyskytkimen.

Tyylikkäitä paljastuksia tulevista iPhoneista nähdään varhaisessa vaiheessa, sillä julkistuksen odotetaan tapahtuvan tavanomaiseen tapaan vasta syyskuussa.

Applelta odotetaan tänäkin vuonna kolmea uutta iPhone-mallia. iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat Bloombergin mukaan koodinimiltään D42 ja ja nyt esillä oleva D43, ja lisäksi tulossa on seuraaja edullisemmalle iPhone XR:lle. Näyttöjen koot ovat säilymässä ennallaan 5,8 ja 6,5 tuumassa sekä 6,1 tuumassa. Uusien mallien odotetaan näyttävän pääosin nykyisiltä edeltäjiltään kameroihin liittyviä muutoksia lukuun ottamatta.

Uusi Apple-järjestelmäpiiri ja päivitetty Face ID -kasvojentunnistuksen sensori tulevat kuulumaan huhujen mukaan vuoden 2019 iPhone-uudistuksiin.

Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo puolestaan on raportoinut uusien iPhone-mallien etukameran tarkkuuden olevan kasvamassa nykymallien 7 megapikselistä 12 megapikseliin. Kolmas takakamera uusissa iPhoneissa on ultralaajulmakamera. Kuon mukaan uudet iPhonet tulevat tukemaan myös käänteistä langatonta latausta eli muiden laitteiden lataamista asettamalla ne takapinnan päälle kuten jo Huawei- ja Samsung-huippupuhelimissa. Osaltaan tästä syystä uusiin iPhoneihin on tulossa myös suuremmat akut.

Apple tulee näillä näkymiin jatkamaan yhä omalla Lightning-liitännällään, ja näin harkittua siirtymistä USB-C-liitäntään olisi vähintäänkin lykätty.

OnLeaks on aiemmin julkaissut mallinnoskuvia myös erilaisesta kolmella takakameralla varustetusta iPhonesta, mutta näyttää siltä, että lopulta tuotantoon on etenemässä neliömäisen kamera-alueen sisältävä malli.

Lue myös:

    Uusimmat