Uudenmaan kokoontumisrajoitukset kumotaan maanantaina – Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen rajoitukset kevenevät

1:48
Hallitus hyväksyi torstaina uuden koronastategian, jonka tavoitteena on pitää yhteiskunta auki ilman rajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt perjantaina päätöksen, jolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan maanantaina 14.2., aluehallintovirasto tiedottaa. 

Maanantaina 14.2. myös Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia kevennetään niin, että yli 50 henkilön yleisötilaisuuksiin voi ottaa enintään puolet tilan enimmäishenkilömäärästä. 

Vastaava kevennys tulee voimaan jo lauantaina 12.2. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella.

– Hallitulla rajoitusten keventämisellä ja purkamisella pyritään varmistamaan se, että tasaantuva epidemiatilanne ei heikkene äkillisesti, jolloin terveydenhuollon kantokyky voisi vaarantua vakavasti, sanoo ylijohtaja Merja Ekqvist Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

– Varaudumme edelleen tekemään uusia päätöksiä rajoitusten purkamiseksi nopealla aikataululla, jos rajoitukset eivät ole epidemiatilanteen valossa enää välttämättömiä, Ekqvist jatkaa.

Ylijohtaja Ekqvistin mukaan nyt korostuu toimijoiden vastuu huomioida terveysturvallisuus erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa.

– Jokaisella kansalaisella on lisäksi vastuu noudattaa omalta osaltaan voimassa olevia suosituksia ja ohjeita taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Olisi erittäin ikävää, jos tasaantuva epidemiatilanne ottaisi takapakkia ja joutuisimme määräämään uusia, kireämpiä rajoituksia, hän toteaa.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja