Utelias valasjoukko nousi meren syvyyksistä kuuntelemaan veneilijöiden musisointia: ”Herranen aika, jatka soittamista!”

Kaksi veneilemään lähtenyttä naista koki ainutlaatuisen hetken Koillis-Kanadassa, kun joukko valaita nousi meren syvyyksistä kuuntelemaan kaksikon musisointia.

Ystävykset Wanda ja Bev olivat lähteneet perjantaina 24.7. veneilemään Trinity Brightin edustalle Newfoundlandin saarella. Kaksikko oli pakannut mukaan pikniktarpeet ja kitaran. Suunnitelmissa oli ollut viettää päivä merellä valaita bongaillen, syöden ja musiikkia soittaen.

Wanda ja Bew olivat ehtineet olla merellä jo muutaman tunnin ja bongauspaikkaa oli vaihdettu pariinkin otteeseen, mutta valaita ei naisten lähellä ollut näkynyt.

Lounastauolla keskustelu oli naisten mukaan siirtynyt siihen, miten kiitollisia he olivat siitä, että pystyivät ylipäätään matkustamaan ja lähtemään vesille ottaen huomioon maailman nykytilan. Valaita ei edelleenkään näkynyt, joten Bew oli ottanut kitaran esiin ja alkanut musisoida. Sillä hetkellä meren syvyyksissä oli alkanut tapahtua ja pintaan oli noussut useita valaita.

– Ne tulivat meidän luoksemme! Wanda sanoo videolla.

Naisten mukaan valaat tulivat pintaan todella ylväästi ja lempeästi ja ne viettivät hyvän tovin lähellä venettä kuunnellen esitystä. Kaksikko ei tiedä tarkalleen, mitä valaita heidän yleisöönsä kuului, mutta heidän mielestään ne selkeästi nousivat pintaan uteliaina musiikin takia. Kaksikko oli etsinyt valaita jo tuntikausia, eivätkä ne olleet näyttäytyneet aiemmin.

– Herranen aika, jatka soittamista! Tämä on mieletöntä! Wanda kannustaa ystäväänsä jatkamaan laulamista.

Wanda tallensi ainutlaatuisen kohtaamisen villin luonnon kanssa videolle. Voit katsoa sen yltä.

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat