Utah Jazzin ja Lauri Markkasen murheet jatkuvat – ranskalaissensaatio revitteli hurjan illan NBA-parketilla

Suomalaistähti Lauri Markkanen oli olkapäävaivan takia poissa kokoonpanosta, kun Utah Jazz taipui koripallon NBA-liigassa kotiparketillaan Houston Rocketsille niukasti pistein 100–101. Utah kertoi ottelun alla X-tilillään, että Markkasella on arkuutta oikeassa olkapäässään.

Utah johti ottelua puoliajalla kuudella pisteellä, mutta pudotuspelipaikkajahdissa oleva Houston rynnisti toisella puoliajalla väkisin ohi ja nappasi jo 11. peräkkäisen voittonsa. Rocketsin ykkösmies Jalen Green teki toisella jaksolla 30 pistettä ja ylsi 34 pisteen kokonaispottiin. Utahin joukkueesta sentteri John Collins takoi 30 pistettä ja takamies Collin Sexton 29 pistettä.

Pudotuspelien ulkopuolelle jäävälle Utahille tappio oli jo kahdeksas peräkkäinen. Joukkueen kautta on jäljellä kahdeksan ottelua.

San Antonio Spursin ranskalaistulokas Victor Wembanyama hurjasteli kierroksella 40 pistettä ja 20 levypalloa, kun Spurs kaatoi jatkoajalla New York Knicksin 130–126. Wembanyamasta tuli Shaquille O'Nealin ja vuoden 1993 jälkeen ensimmäinen tulokas, joka yltää 40 pisteen ja 20 levypallon tilastoriviin yksittäisessä ottelussa.

Knicksin Jalen Brunson heitti tappiopelissä peräti 61 pistettä.