USU: Entiset perussuomalaiset aikovat perustaa uuden puolueen – Ylen mukaan kirves kädessä poseerannut kohupoliisi varasi "Sinimustan" verkkotunnuksen

Ryhmä aiemmin perussuomalaisissa vaikuttaneita poliitikkoja aikoo perustaa uuden puolueen, kertoo Uutissuomalainen.

Puoluehanke kulkee nimellä "Sinimusta liike" ja se rekisteröityi yhdistykseksi joulukuun lopussa.

Uutissuomalaisen mukaan liikkeen puheenjohtajaksi on yhdistysrekisterissä merkattu Tuukka Kuru, varapuheenjohtajaksi Olavi Saarelainen ja sihteeriksi Terhi Kiemunki.

Kuru ja Saarelainen ovat aiemmin vaikuttaneet perussuomalaisten nuorisojärjestössä. Kuru kuvaa itseään Twitter-tilillään etnonationaaliksi, ja HS:n mukaan juuri hänen ympärilleen kehittynyt porukka johti perussuomalaisten nuorisojärjestön radikalisoitumista.

Kiemunki puolestaan erotettiin perussuomalaisista jo vuonna 2017. Kiemunki on ollut vuosien varrella useissa kohuissa, ja hän on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Yle: Kohupoliisi on varannut verkkotunnuksen

Ylen mukaan sinimusta-verkkotunnus on rekisteröity jo tänään aamulla. Tunnuksen on Ylen mukaan varannut Seinäjokinen-lehti, jonka omistaja on perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen yhdessä puolisonsa kanssa.

Kattelus-Kilpeläisen mukaan verkkotunnuksen varaaminen ei liity mitenkään puoluehankkeeseen. Kyse on hänen mukaansa "ihmeellisestä yhteensattumasta".

Virkavapaalla poliisin työstä oleva Kattelus-Kilpeläinen keräsi julkista huomiota tviitatessaan vuodenvaihteessa itsestään kuvan, jossa hän piteli kirvestä ja oli pukeutunut siniseen ja mustaan, Lapuan liikkeen väreihin. Myös kuvan yhteydessä ollut teksti viittasi oikeistoradikaaliin Lapuan liikkeeseen.

Tekeillä myös kristallipuolue ja KTP:n paluu

Olavi Saarelainen kertoo Uutissuomalaiselle, että puoluehanke julkistetaan myöhemmin alkuvuoden aikana.

Meneillään on USU:n mukaan lisäksi myös esimerkiksi paluuta puoluerekisteriin havittelevan kommunistisen työväenpuolueen, kristallipuolueen ja avoimen puolueen hankkeet kannattajakorttien keräämiseksi.

Juttua täydennetty kello 16.08. Lisätty verkkotunnusta koskeva osio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja