Uskomatonta, näin netti-tv:n katselu on lyönyt itsensä läpi

Tuoreen tutkimuksen mukaan nettitelevision katselu kasvoi hurjat 388 prosenttia viimeisen vuoden aikana.

Adoben U.S. Digital Video Benchmark -tutkimuksessa selvitettiin netti-tv:n ja nettivideoiden katselutapoja kesäkuusta 2013 kesäkuuhun 2014 asti Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Vuodesta 2013 netti-tv:n katselu älypuhelimilla, tableteilla ja pelikonsoleilla kasvoi 194 prosenttia. Eniten netti-tv:tä katsellaan Applen iOS-sovelluksilla (51 prosenttia katselusta), Android-sovelluksilla (20 prosenttia), nettiselaimilla (19 prosenttia) ja pelikonsoleilla (10 prosenttia).

Samalla älypuhelin ohitti tabletin suosituimpana nettivideoiden mobiiliruutuna. 14 prosenttia nettivideoista katsotaan älypuhelimella ja 13 prosenttia tableteilla.

Vaikka älypuhelimet ovat entistä suosituimpia, se ei tarkoita, että videoita katsotaan loppuun. Adoben tutkimuksessa havaittiin, että ainoastaan 17 prosenttia videoista katsotaan yli kolme neljäsosaa.

Leffat suosituinta netti-tv-sisältöä

Elokuvat ohittivat ensimmäistä kertaa urheilun suosituimpana netti-tv-sisältönä. Elokuvien katselu kasvoi 125 prosenttia vuodessa kahden elokuvan kuukausikeskiarvosta yli neljään (4,5) elokuvaan kuukaudessa.

Urheilutapahtumia katsotaan netti-tv:stä noin neljä kertaa (4,2) kuukaudessa. Tv-sarjojen katselu netti-tv:stä harppasi puolestaan 81 prosenttia vuodessa.

Tutkimuksen tulokset perustuvat yli 165 miljardiin nettivideon katselukertaan ja yli 235 netti-tv-sovelluksen tai -verkkosivun anonyymiin dataan.

Lue myös:

    Uusimmat