Mainos

Uskomatonta – näin hurjasti limsan juonti vaikuttaa terveyteesi!

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, sanotaan, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi limua päivässä saa aikaan juuri vastakkaisen reaktion.

Bristolin ja Bangorin yliopistojen tekemän tutkimuksen mukaan säännöllinen limsan lipittely heikentää makusilmuja ja saa himoamaan runsaskalorisia herkkuruokia, kuten pitsaa, pastoja ja rasvaisia hampurilaisia.

Juomalla kaksi limsatölkkiä päivässä kuukauden ajan et maista makeaa enää niin helposti, mutta kaipaat sokeria enemmän kuin ennen, mikä huonontaa ruokavaliotasi huomattavasti.

– Oli todellinen yllätys, että jo muutaman limsan nauttiminen päivässä vaikutti eri makujen kokemiseen näin nopeasti, Bristolin yliopiston tutkija Lucy Donaldson kertoo Guardian-lehden haastattelussa.

Bangorin yliopiston edustajan Hans-Peter Kubisin mukaan makusilmujen heikkeneminen saattaa johtaa ikävään kierteeseen, josta on vaikea päästä irti.

– Tällä on suuri vaikutus väestön terveyteen. Tutkimus osoittaa, kuinka pienikin määrä makeaa voi säännöllisesti käytettynä vaikuttaa makutottumuksia ja kuinka voimakas vaikutus runsaasti sokeria sisältävillä tuotteilla todella on.

Lähde: The Guardian

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.