Uskomatonta, mieskin voi tietää miltä raskaus tuntuu – lue lisää syndroomasta!

Uskomatonta, mutta totta: miehetkin voivat kärsiä raskauspahoinvoinnista ja synnytyskivuista. Lue lisää harvinaisesta Couvade-syndroomasta.

Aamupahoinvointi, arat rinnat, painonnousu, synnytyskivut ja synnytyksen jälkeinen masennus – myös miehillä voi esiintyä raskauden aiheuttamia terveysvaikutuksia. Kyseessä on harvinainen Couvade-syndrooma, jonka johdosta mies tuntee haamukipuja kumppaninsa ollessa raskaana.

Brittiläinen Mike Dowdall, 25, jakoi kokemuksensa tällä viikolla This Morning -televisio-ohjelmassa. Hän kertoi kärsivänsä harvinaisesta syndroomasta, minkä johdosta kokee valeraskauden. Miestä piinaavat aamupahoinvointi, turvotus, painonnousu ja arat rinnat. Samat oireet ovat myös Dowdallin raskaana olevalla tyttöystävällä, Amanda Bennetillä.

Bennet kertoo, että aamupahoinvointi alkoi raskauden kuudennella viikolla ja samaan aikaan Dowdall tunsi ensimmäiset oireet. Kun pahoinvointi väheni, myös poikaystävän olo koheni.

– Olin erittäin sairas, joten kävin lääkärillä ja kerroin kärsiväni samoista oireista kuin tyttöystäväni. Aloin nauraa, kun lääkärini mainitsi sympaattisen raskauden mahdollisuuden, Dowdall kertoo.

Lopulta selvisi, että Dowdall kärsii kiistellystä Couvade-syndroomasta. Kyseessä on lääketieteellisesti todistettu sairaus, joka on kuitenkin herättänyt paljon keskustelua. Osa tutkijoista pitää syndroomaa psykosomaattisena tilana, joka johtaa hormonien ylituotantoon.

Tutkimusten mukaan harvinainen syndrooma koskettaa miehiä, jotka ovat erittäin läheisiä kumppaninsa kanssa. Dowdall ja Bennet ovat tunteneet toisensa yksitoistavuotiaasta lähtien.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja