Uskomaton vihreä aalto New Yorkissa: Mies ajoi 240 risteyksestä pysähtymättä

Autolla ajamisesta kaupungilla voi nauttia näinkin.

Noah Forman onnistui tallentamaan videon huikeasta vihreästä aallosta Manhattanilla New Yorkissa keskellä yötä. Hänen onnistui ajaa läpi 240 risteyksestä pysähtymättä kertaakaan liikennevaloihin.

Huikeinta suorituksessa on se, että Forman onnistui tempussaan sortumatta kohtuuttomaan ylinopeuteen tai vaaralliseen kaistalta toiselle poukkoiluun. Hän kyllä ohittaa autoja silloin tällöin ja hidastaa välillä punaisia valoja varten, mutta Formanin ajoitus on täydellinen ja valot vaihtuvat vihreiksi ennen kuin auto pysähtyy kokonaan.

Tämän tempun onnistuminen kertoo myös jotain New York Cityn liikennejärjestelmän tehokkuudesta. Mitä vähemmän liikenteessä joutuu pysähtelemään, sitä lyhyempiä ovat matkustusajat ja sitä pienempää on myös polttoaineenkulutus. On myös todennäköistä, että Formanin temppu onnistui, koska liikenteessä oli mahdollisimman vähän muita autoilijoita.

Kaupunki ja sen liikenne muuttavat luonnettaan huomattavasti, kun liikkeellä on aikaisin aamuyöstä. Tämä koskee varsinkin sellaisia kaupunkeja, joissa on yleensä paljon liikenneruuhkia.

Lähde: Auto Blog


***

0:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja