Uskomaton typeryys tallentui videolle: Metron eteen heitetty sähköfillari räjähti New Yorkissa – poliisi etsii tekijää

New Yorkin poliisi tutkii vakavaa vaaratilannetta, joka syntyi metron eteen heitetyn sähköpyörän räjähdettyä.

Sosiaalisessa mediassa kiertää video, jolla nähdään toistaiseksi tuntemattoman miehen täysin älyvapaasta toiminnasta seurannut räjähdys. New York Postin mukaan tapaus sattui viime sunnuntaina paikallista aikaa puoli yhdeltätoista illalla.

New Yorkin metrossa kuvattu video ei näytä, kuka on vastuussa pyörän päätymisestä raiteille, mutta poliisi selvittää syyllistä parhaillaan. Voisi kuvitella, että valvontakameratallenteiden perusteella tekijä saadaan selville kohtuullisen kivuttomasti.

Poliisin mukaan tekijän toiminta aiheutti merkittävän vaaran itse räjähdyksen lisäksi myös toisella tapaa, sillä litiumioniakun räjähdys vapautti myrkyllisiä savukaasuja metrolaiturille.

Miten palava litiumioniakku sammutetaan?

Vaikka litiumioniakkujen hyviin puoliin lukeutuvatkin niiden keveys ja suuri energiatiheys, on kolikon kääntöpuolena korkeampi paloriski ja palon vaikea sammuttaminen.

Vahingoittumaton litiumioniakku on turvallinen, mutta akun vaurioituminen voi johtaa oikosulkuun ja hankalasti sammutettamaan tulipaloon.

Suomalainen sammutinlaitevalmistaja Presto kertoo sivuillaan, että litiumioniakku ei sammu perinteisin menetelmin, koska akun sisältämistä metallioksideista vapautuva happi ylläpitää paloa akun sisällä ja palo siirtyy akun kennosta toiseen. Palava litiumioniakku sammutetaankin voimakkaalla jäähdyttämisellä.

Katso alta video sähköpyörän akun sammuttamisesta suurtehosammuttimella.

Lue myös:

    Uusimmat