Uskomaton tositarina: Nainen kokkaa ja syö unissaan – välillä jopa vaseliinia

Britannian Warringtonista kotoisin oleva nainen väittää kärsivänsä harvinaislaatuisesta uniajan syömishäiriöstä.

55-vuotiaalla Lesley Cusackilla on erikoislaatuinen ongelma: kun nainen herää aamulla sängystään, löytää hän useimmiten keittiöstä kasan avattuja ruokapakkauksia ja käytettyjä ruoanlaittovälineitä. Cusack väittää kärsivänsä syömishäiriöstä, joka ilmenee ainoastaan hänen nukkuessaan. Aamulla Cusackilla ei ole mitään muistikuvia yöllisistä tapahtumista.

Fakta kuitenkin on, että nainen saattaa yöaikaan popsia suuhunsa jopa 2500 kilokalorin edestä ruokaa. Cusackin ongelmasta pahemman tekee se, että nainen ei pelkästään syö, vaan myös kokkaa unissaan. Cusack keittää esimerkiksi hellalla kananmunia, pilkkoo aineksia ja valmistaa paahtoleipää. Välillä Cusack erehtyy unissaan aineksista, ja on muutaman kerran erehtynyt syömään muun muassa vaseliinia, yskänsiirappia ja maalia.

Lääkärit eivät löydä selitystä

Erikoislaatuinen syömishäiriö on saanut Cusackin vyötärön paisumaan ja nainen joutuukin nyt päivisin tyytymään pelkkään salaatin ja hedelmien syöntiin. Cusack on myös ilmoittautunut laihdutusryhmään. Lääkärit eivät osaa antaa Cusackin ongelmalle selitystä, mutta nainen itse uskoo kärsivänsä uneen liittyvästä syömishäiriö NSRED:istä.

– Löysin aluksi pieniä sotkuja keittiöstä, enkä tajunnut, että ne olivat minun aiheuttamiani. Pikku hiljaa kuitenkin tajusin, mitä yöllä oikein tapahtui. Tunsin oloni todella syylliseksi ja noloksi.

Cusackin yölliset seikkailut ovat alkaneet muuttua astetta vaarallisemmiksi ja naiselta onkin jo murtunut muutamia hampaita öiden aikana. Tämän vuoksi Cusack on nyt hakenut ammattiapua.

– Olin kauhuissani ajatuksesta, että jonain yönä kävelen ovesta ulos ja minulle sattuu jotain. Hellan ja terävien veitsien käyttäminen unessa saattaa johtaa vakaviin onnettomuuksiin.

Vaseliinia, yskänsiirappia ja maalia

Cusack on myös asentanut talonsa oviin hälyttimiä, mutta nekään eivät ole herättäneet unissakävelijää.

– Olen ilmeisesti oppinut sammuttamaan ne unissani. Pahimmat asiat joita olen syönyt ovat maali, vaseliini, yskänsiirappi, raa'at perunat sekä saippua. Ainoa kerta, kun olen herännyt oli silloin kun söin vahingossa maalia.

Ongelmaksi ovat muodostuneet myös jatkuvasti ruokatahroista likaantuvat petivaatteet.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja