Uskomaton lupaus: Kiinan Venäjän-suurlähettilään mukaan koronavirus hävitetään Kiinasta maaliskuun loppuun mennessä – "Pystymme voittamaan tämän"

Vain koronavirus voi saada tämän aikaan – miljoonakaupunki Shanghain kadut ovat kammottavan tyhjiä ja asukkaden kulkemista rajoitetaan ketjuilla ja vartijoilla 1:28
Shanghain kadut ovat lähes autioita koronavirusepidemian vuoksi.

Kiinan alue, poissulkien Hubein maakunta, on vapaa koronaviruksesta helmikuun loppuun mennessä. Hubeista koronavirus hävitetään maaliskuun loppuun mennessä.

Tämän uskomattomalta kuulostavan lausunnon antoi venäläismedian mukaan Kiinan Venäjän-suurlähettiläs Zhang Hanhui.

– Muilla alueilla, Hubeita lukuun ottamatta, me pystymme voittamaan viruksen tämän kuun aikana, kun taas epidemian keskuksessa (Hubeissa) tämä epidemia hävitetään seuraavan kuukauden loppuun mennessä, suurlähettiläs sanoi tapaamisessa Venäjän federaation duuman varapuheenjohtajan Ivan Melnikovin kanssa.

"Tartuntatapausten määrä vähenee"

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Zhang Hanui pohjasi lausuntonsa ja lupauksensa siihen, että koronavirustartuntojen määrä on vähentynyt viime aikoina.

– Koko Kiinan alueella, paitsi Hubeissa, ei ole kymmeneen päivään todettu uusia koronavirustapauksia. Myös (Hubein maakunnassa sijaitsevassa) Wuhanissa tartuntatapausten määrä vähenee. Tähän päivään mennessä jo yli 18 000 ihmistä siellä on päässyt pois sairaalasta.

Muita perusteluita suurlähettilään optimistiselle arviolle ei ollut ainakaan venäläismedian haastattelussa esitetty.

Aiemmin Kiinan valtion terveyskomitean varapuheenjohtaja Zeng Yixin kertoi, että kiinalaiset tutkijat suunnittelevat kehittävänsä rokotteen koronavirusta vastaan tämän vuoden huhti-toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat