Harvinainen video: Tältä näyttää wuhanilaisessa koronasairaalassa – terveitä ihmisiä pakotetaan olemaan surkeissa oloissa

Uusi koronavirus on tartuttanut jo yli 75 000 ihmistä Kiinassa. Suurin osa tapauksista on Hubein maakunnassa, jonka kaupungista Wuhanista epidemia sai alkunsa.

Kiinan valtio on rajoittanut viruksen leviämistä kovin keinoin. Ihmisten liikkumista on rajoitettu ja kokonaisia kaupunkeja suljettu.

Wuhaniin rakennettiin pikavauhtia uusia sairaaloita. Myös monia julkisia tiloja on alettu hyödyntää viruksen leviämisen torjunnassa.

Nyt yhdysvaltalaismedia CNN on saanut haltuunsa videokuvaa wuhanilaisesta messukeskuksesta, joka on muutettu kenttäsairaalaksi.

Keskuksessa sängyt ovat vieri vieressä ja niissä makaavilla ihmisillä hengityssuojaimet suidensa edessä.

CNN:n kanssa videopuhelun käyneen naisen mukaan olot keskuksessa ovat huolestuttavat. Roskakorit tulvivat yli äyräiden ja joka puolella lojuu käytettyjä kasvomaskeja.

Terveitä ihmisiä pakotetaan hoitokeskuksiin

Naisen mukaan suuri ongelma on se, että keskukseen on tuotu niitäkin, joilla ei ole koronavirustartuntaa. Hän itse sai tartunnan tammikuussa, mutta on toipunut siitä täysin.

– Minulle ei pystytty tarjoamaan sairaalahoitoa, kun olin sairas. Nyt kun olen toipunut, minut pakotettiin tänne, keksityllä nimellä esiintyvä nainen kommentoi CNN:lle.

– Olen todella vihainen, sillä mielestäni minun ei kuuluisi olla täällä. Olen todella ahdistunut. Haluan palata kotiin pian.

CNN kysyi Wuhanin terveysviranomaisilta, miksi terveitä ihmisiä pidettiin kenttäsairaaloissa, mutta vastausta ei median mukaan toistaiseksi ole kuulunut.

Katso artikkelin videolta, millaisissa oloissa koronaviruspotilaat majoittuvat.

Lue myös:

    Uusimmat