Uskomaton juoma: "Parasta kakkaa, jota olen eläissäni maistanut"

Amerikkalainen matkareportteri ja teenystävä Austin Youder pääsi maistamaan Taiwanissa maailman kalleinta teetä, joka on kirjaimellisesti ihan kakkaa.

Taiwanissa syntyvä maailman kallein tee on erittäin harvinaista herkkua. Tee valmistetaan pienistä mustista papanoista, jotka ovat siis taiwanilaisen ötökän ulostetta. Hinnaltaan tämä erityislaatuinen ötökänkakkakahvi on verrattavissa puhtaaseen kultaan.

– Taiwanilainen teemestari Gao Que kaatoi kuumaa lähdevettä kuppiini, jossa oli pieniä mustia papanoita. Heti kun vesi osui "teehen", sieraimiini nousi hyvin orgaaninen ja riistamainen tuoksu, matkareportteri Youder kuvailee kokemustaan.

"Parasta kakkaa, jota olen eläissäni maistanut"

Teessä hyödynnettävät ötökät viettävät lähes koko elämänsä teelehtien päällä.

– Viljelijät laittavat ne heti syntymänsä jälkeen isojen ja märkien teelehtien päälle, jossa ne sitten elävät, syövät ja kakkivat. Noin kahden viikon kuluttua viljelijät palaavat teelehtien luo, jolloin ötökät ovat sulattaneet elimistössään suurimman osan teestä. Jäljellä ei ole enää teelehtiä, ainoastaan kasa ötököitä ja niiden ulostetta, teemestari Gao Que kertoo.

Matkareportteri Youderin mukaan teetä täytyy ensin haistaa kunnolla voidakseen maistaa sen kunnolla. Makumaailmasta voi Youderin mukaan löytää muun muassa vahvoja kiinalaisia lääkkeitä, kanalientä, kaarnaa ja proteiinia, märkää graniittia sekä tietynlaista lihaisuutta.

– Tämä ei ole jotain, mitä haluaisin juoda joka päivä. Mutta jos minulla olisi poskiontelontulehdus tai olisin juuri tullut ulkoa lumilinnoja rakentamasta, voisi tämä tee todella toimia. Voin rehellisesti sanoa, että tämä on parasta kakkaa, jota olen eläissäni maistanut.

Ulosteita hyödyntävät juomat eivät ole markkinoilla suinkaan uusi keksintö. Kun Taiwanissa juodaan ötökänkakkateetä, kaatavat thaimaalaiset kuppiinsa omaa luksusjuomaansa, elefantinkakkakahvia.

Lähde: Matador

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja