Uskollisuus ei ole vain sitä, ettet makaa muiden kanssa – missä menee pettämisen raja?

Vaikkei kumppani harrastaisikaan parisuhteen ulkopuolista seksiä, parisuhteen toinen osapuoli voi kokea itsensä ja luottamuksensa petetyiksi.

Uskollisuus on helppo yksinkertaistaa ajatukseksi seksuaalissävytteisestä kontaktista vain yhden ihmisen kanssa. Todellisuudessa kumppaniaan voi satuttaa pettämiseen verrattavalla tavalla monin muinkin tavoin kuin salarakkaan kanssa lakanoihin hyppäämällä.

Kunnollinen kumppani tietää, mikä hänen rakkaastaan tuntuu pahalta ja minkä tämä laskee uskottomuudeksi. Hän myös kunnioittaa näitä rajoja.

Jokaisella pariskunnalla on omat sääntönsä, mutta Thought Catalog -sivuston toimittaja, Holly Riordan, muistuttaa yleisistä pettämisen rajoista, jos niistä keskusteleminen kumppanin kanssa tuntuu haastavalta.

Uskollinen kumppani on avoimesti varattu

Miksi parisuhteessa oleva tarvitsisi seuranhakusovellusta tai vanhojen petitouhukavereidensa numeroita? Tai kirjoittelisi seksuaalissävytteisiä viestejä muiden kuvien alle? Jos on todella sitoutunut kumppaniinsa, ei tämän pettämisestä edes unelmoi.

Flirttailu saattaa olla hauskaa, ja flirtin kohteeksi tuleminen tuntua imartelevalta. Omaa itsetuntoaan ei kuitenkaan tule pönkittää kumppanin luottamuksen kustannuksella. Lähentely pitää siis jättää sinkuille ja lähentelijälle kertoa olevansa parisuhteessa. Naimisissa oleva viestii tästä helposti vihkisormuksella, joka on syytä pitää vasemmassa nimettömässä myös silloin, kun aviopuoliso ei ole paikalla.

Uskollinen partneri tekee oman parisuhdestatuksensa selväksi, eikä tarkoituksellisesti yritä salata olevansa varattu. Kumppaninsa häivyttäminen elämästä niin sosiaalisen median profiileissa kuin ihmisten kanssa jutellessa tuntuu parisuhteen toisesta osapuolesta syystäkin loukkaavalta.

Uskollinen kumppani on rehellinen

Rehellisyys on tärkeä osa uskollisuutta. Törmättyään uutta yritystä ehdottelevaan entiseen kumppaniin tai numeroa kinuavaan flirttailijaan on asiasta hyvä mainita nykyiselle partnerille.

Itsestään selvää pitäisi Riordanin mukaan myös olla, että pettämistä on myös rakastuminen toiseen ihmiseen, vaikkei tämän kanssa sänkyyn hyppäisikään.

Kohtaamisista, ihastumisista tai rakastumisista kertominen kumppanille saattaa tuntua epämukavalta. Tukaluus saa kuitenkin uudet kertoimet, kun totuus paljastuu muuta kautta.

Ja loppujen lopuksi, kun toista ihmistä todella rakastaa, ei uskollisuuden pitäisi tuottaa ongelmia. Löydettyään henkilön, jonka kanssa haluaa viettää loppuelämänsä, ei suhdetta halua pilata oman egon pönkityksellä tai satunnaisiin ihastuksiin hairahtamisella. Oletko samaa mieltä?

***

1:35

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja