Uskoisitko? Tämä ravintolalisuke voi olla pahempi bakteeripesäke kuin wc-pönttö

Brittitutkimuksen mukaan virvoitusjuomat kannattaisi nautiskella ilman jääpaloja ainakin tietyissä pikaruokaravintoloissa.

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan suosittujen pikaruokaketjujen jääpaloissa saattaa pahimmillaan olla enemmän bakteereita kuin ravintoloiden wc-pönttöjen vedessä. Tutkijat ottivat näytteitä kymmenestä Britannian suosituimmasta ravintolaketjusta, joista kuudessa jääpalojen likaisuus voitti vessaveden bakteeripitoisuuden. Näiden kuuden ketjun joukkoon kuuluivat McDonald's, Burger King, KFC, Starbucks, Cafe Rouge sekä Nandos.

Vaikka bakteeripitoisuudet olivat suuria, eivät ne Daily Mailin mukaan aiheuta välitöntä terveysvaaraa. Neljässä ravintolassa jääpalojen mikrobimäärä oli kuitenkin niin suuri, että jääpaloja voisi pitää hygieniariskinä. Tutkijoiden mukaan jääpalakoneita pestään usein ravintoloissa vessatiloja harvemmin, minkä vuoksi bakteeripitoisuudet ovat jääpaloissa suuremmat. Jääpalojen likaisuus voi johtua myös henkilökunnan käsien pesemättömyydestä sekä likaisien kauhojen käytöstä.

– Tämä on varoitus. On helppo unohtaa, että jääkin voi sisältää bakteereita, koska monet ajattelevat kylmyyden tappavan ne. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Ikävät pöpöt, kuten E.coli voivat pesiä jääpalakoneissa. Joissakin ravintoloissa, esimerkiksi Nandossa bakteerimäärät ylittivät odotetun määrän tuplasti, totesi entinen Health Protection Agencyn laboratorion johtaja Melody Greenwood Daily Mailille.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja