Uskoisitko? Tämä on maailman kallein juusto – yllättävä valmistusaine

Kallis ranskalainen Camembert-valkohomejuusto ei ole mitään verrattuna serbialaiseen juustoherkkuun, josta pyydetään jopa tuhansia euroa kilolta.

Serbialainen Pule-juusto on erittäin harvinaista ja samalla myös maailman kalleinta juustoa. Pule-juusto valmistetaan Serbiassa Zasavican tilalla harvinaisesta aasin maidosta. Jos juustoa myytäisiin tavallisessa supermarketissa, voisi sen hinta kivuta tilanomistaja Slobodan Simicin mukaan useampaan tuhanteen euroon kilolta. Juustoa saa kuitenkin tällä hetkellä ainoastaan Zasavican tilalta ja sitä myydään "kohtuulliseen 1000 euron kilohintaan".

Syy juuston korkeaan hintalappuun on sen kallis valmistustapa ja aasin maidon terveelliset ominaisuudet. Yhteen juustokiloon tarvitaan jopa 25 litraa aasinmaitoa ja yhdestä aasista saa lypsettyä päivittäin vain 2 desiä maitoa. Aasinmaito on myös superterveellistä ja pitää sisällään esimerkiksi 60 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tavallinen lehmänmaito.

Britanniassa maisteltiin kultajuustoa

Markkinoilla on ollut joskus aasinmaitojuustoakin kalliimpaa herkkua, kultaista Stilton Cheese -juustoa. Hintavan juustosta teki sen päälle ripotellut syötävät kultahiput. Juuston hinta oli yli 3000 euroa kilolta. Kultajuustoa myytiin rajoitetun ajan Britanniassa joulusesongin aikaan vuonna 2011.

Lähde: The Richest

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat