Mainos

Uskoisitko? Avril Lavigne on internetin vaarallisin julkkis

Avril Lavinge on virustorjuntayhtiö McAfeen mukaan internetin vaarallisin julkkis.

Kanadalainen pop-rock-muusikko Avril Lavigne on virustorjuntayhtiö McAfeen mukaan internetin vaarallisin julkkis, kertoo CNN. McAfee antaa vuosittaisen raporttinsa, joka paljastaa ketkä julkkikset saavat aikaan kaikista riskialttiimmat hakutulokset, jotka saattavat altistaa heidän faninsa pahansuoville nettisivustoille.

Vuosiraportissa korostetaan epäilyttävien linkkien avaamisen vaaroja, kun käyttäjä etsii sisältöä julkkiksista. Virustorjuntayhtiö kertoo tiedotteessaan, että nettirikolliset käyttävät vahvasti hyväkseen ihmisten kiinnostusta julkkiksia kohtaan.  

– He pyrkivät ajamaan käyttäjät potentiaalisesti häijyille nettisivuille joita voidaan käyttää haittaohjelmien asentamiseen, henkilökohtaisten tietojen tai jopa salasanojen varastamiseen.

Lavignen musiikin hakeminen internetissä on edistänyt hänen uhkatasonsa nousua. McAfeen mukaan riski ajautua vaarallisille sivustoille on noin 22%, mikäli tekee nettihaun sanoin "Avril Lavigne free mp3". 

Yhtiön pääkuluttajanturva-asiantuntija Gary Davis kertoo, että tämän päivän digitaalisessa maailmassa kaikki haluavat viimeisimmät albumit, videot ja elokuvat pikimmiten omille laitteilleen. Monet laittavat hänen mukaansa kätevyyden turvallisuutensa edelle.

– Kuluttajat klikkaavat epäilyttäviäkin linkkejä kun niissä luvataan viimeisintä sisältöä julkkiksilta. Olisi välttämätöntä, että he hidastaisivat tahtia ja harkitsisivat riskejä, mitä liittyy ladatun materiaalin etsimiseen. Ajattelu ennen klikkaamista vie pitkälle, mikäli haluaa pysyä turvassa internetissä. 

Lavigne on ensimmäinen naismuusikko joka on päässyt kyseisessä listauksessa ykkössijalle. Hän syrjäytti koomikko Amy Schumerin joka oli viime vuoden listan ykkönen. Poptähti Bruno Mars oli tänä vuonna listan toisella sijalla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.