Useat merkittävät sivustot lakkasivat toimimasta – vikaa korjataan parhaillaan: "Kieltämättä poikkeuksellisia"

Useat merkittävät verkkosivustot ovat lakanneet toimimasta, ja sivua ladattaessa esiin tulee virheilmoitus.

Ongelmia on lukuisilla uutissivustoilla, muun muassa brittiläisillä The Guardianilla, ranskalaisella Le Mondella sekä yhdysvaltalaisilla CNN:lla ja The New York Timesilla.

Myös Financial Times ja taloustoimisto Bloombergin tietotoimiston verkkosivu on kaatunut.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että myös Tanskan TV2:n verkkosivu on nurin.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n sivu oli myös nurin mutta se saatiin toimimaan. BBC:n mukaan ongelma saattaisi johto pilvipalvelu Fastlyn toiminnasta. Fastly pyörittää useita suurempia verkkosivustoja. BBC:n mukaan myös Britannian hallituksen verkkosivu gov.uk on kaatunut.

Esimerkiksi britannialaisten BBC:n ja The Guardianin, ranskalaisen Le Monden sekä yhdysvaltalaisten New York Timesin ja CNN:n sivut näyttävät kävijöille pelkän virheilmoituksen.

Useiden suurten medioiden verkkosivujen lisäksi esimerkiksi brittihallinnon Gov.uk-verkkosivusto, Amazon sekä Reddit ovat lakanneet toimimasta.

Tutkija: Hyökkäystä ei tällä hetkellä epäillä

F-Securen tutkija Mikko Hyppönen kertoo MTV:lle, että vika johtuu yhdysvaltalaisen pilvipalvelutarjoaja Fastlyn sisällönjakeluverkoissa olevasta viasta.

– Kyseinen yritys jakelee aika suuren osan verkon sisällöstä, Hyppönen kuvailee.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kyseessä on inhimillinen virhe tai tekninen ongelma. Hyökkäystä ei tällä hetkellä epäillä, Hyppönen kertoo.

Hyppösen mukaan Fastly on jo löytänyt vian ja korjaa sitä parhaillaan. Osa kaatuneista sivustoista on jo palannut käyttöön.

Internetissä toimii muutama iso sisällönjakeluverkko, joiden toimintaan nojaa suuri osa verkkosivustoista ympäri maailmaa. 

– Tällaisia häiriöitä nähdään aina joskus, mutta ovathan nämä kieltämättä poikkeuksellisia. Ja samalla hyviä muistutuksia, että internetkin on haavoittuvainen, Hyppönen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja