USA löi hirmuluvut taululle – MM-puolivälierissä myrskyvaroitus

Yhdysvallat tarjosi jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa myrskyvaroituksen jatkoa ajatellen lyömällä Slovakian tyrmäävästi 6–1.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Iso-Britannia su 12.5. klo 13.20. Studio käyntiin jo klo 12.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

USA kiskoi tujut alkutahdit taistoon jo ensimmäisessä erässä, kun Brian Boyle, Colin Blackwell ja Conor Garland veivät maan 3–0-johtoon. Jobinpostia jenkeille toivat Matt Royn ja Matty Beniersin loukkaantumiset.

Slovakian Peter Cehlarikin toisessa erässä etukulmasta sijoittama 1–3-kavennus jäi kosmetiikaksi. USA palasi muutamaa minuuttia myöhemmin takaisin kolmen maalin johtoon, kun Blackwell latasi illan toisen kaappinsa.

Alexander Chmelevski ja Christian Wolanin namuttelivat USA:n viidennen osuman. Chmelevski painoi kolmannessa erässä limpun uuniin Slovakian maalilla tapahtuneen sahauksen päätteeksi (video jutun ylälaidassa).

Conor Garland osui vielä toistamiseen ottelun aikana, kun hän iski päätöslukemat reilu minuutti ennen loppua.

Samaan aikaan alkaneessa toisessa puolivälieräottelussa Sveitsi ja Saksa pelaavat jatkoerää. Saksa tasoitti ottelun 2–2:een varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Välieräparit lauantaille ratkeavat, kun puolivälierät on saatu kokonaisuudessaan pakettiin. Kello 20.15 käynnistyvät puolivälieräottelut Suomi–Tshekki ja Venäjä–Kanada.