USA lähettää Venäjälle ex-eliittisotilaan – koripallotähti pitää saada vapaaksi: "Hän menee minne tahansa"

Onko vaarana, että Ukrainan jälkeen Venäjä hyökkää jonnekin toisaalle? Asiantuntija vastaa 0:36
Asiantuntija vastaa, onko vaarana, että Venäjä hyökkää Ukrainan jälkeen johonkin muualle.

Koripalloilija Brittney Griner pidätettiin Moskovan lentokentällä yli kaksi kuukautta sitten. Hän on edelleen vangittuna Venäjällä, mutta nyt USA on päättänyt saada hänet vapaaksi.

Venäjän viranomaiset väittävät löytäneensä Grinerin matkatavaroista sähkötupakkaa, josta löytyi jälkiä kannabisöljystä. Tapaus sattui noin kaksi ja puoli kuukautta sitten, ja Griner on ollut pidätettynä Venäjällä koko ajan. 

Amerikkalaisviranomaisten mukaan Griner on väärin perustein pidätettynä Venäjällä. USA:n viranomaisilla alkaa olla mitta täynnä, ja apuun on kutsuttu diplomaatti Roger Carstens, joka työskentelee Yhdysvaltain presidentin erityislähettiläänä.

Carstens on aikaisemmin työskennellyt eliittisotilaana.

– Hän menee minne tahansa, hän puhuu kenelle tahansa, jos se tarkoittaa, että voimme saada amerikan kansalaisen kotiin ja yhdistää hänet perheensä kanssa, ulkoministeriön tiedottaja Ned Price totesi CNN:n mukaan.

Carstens ja hänen tiiminsä olivat tärkeässä roolissa, kun yhdysvaltalainen Trevor Reed vapautettiin Venäjältä viime viikolla.

Valkoisen talon lisäksi Grinerin vapauttamista yrittää edistää Richardson-keskus, joka toimii panttivankien ja pidätettyjen perheiden puolesta.

– Voin vahvistaa, että kuvernööri Richardson ja Richardson Center työskentelevät Brittneyn perheen puolesta, jotta Brittney saadaan turvallisesti kotiin, Richardson-keskuksen johtaja Mickey Bergman sanoi.

Brittney Griner pelasi Venäjällä Jekaterinburgin joukkueessa. Kesällä hän palloilee naisten NBA-liigassa Phoenix Mercuryn joukkueessa. 

Lue myös:

    Uusimmat