Mainos

Urpo Martikainen puhuu kauniisti ankkuriparistaan Leena Kaskelasta: Huumorintaju ja asenne yhdistivät

2:38

Eilen illalla menehtyneen uutisankkuri Leena Kaskelan pitkäaikainen työtoveri Urpo Martikainen muistelee entistä kollegaansa lämpimästi.

Leena Kaskela kuoli pitkäaikaiseen sairauteen Helsingissä eilen illalla. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.

Kaskelan pitkäaikainen uutisankkuripari Urpo Martikainen yllättyi kollegansa poismenosta. Martikainen ja Kaskela tekivät uutisia yhdessä 1980-luvun alkuvuosista alkaen, mutta olivat viime vuosina yhteyksissä enää harvoin.

– Elimme omaa elämäämme poissa julkisuudesta. En tiennyt Leenan edes sairastelleen, ja uutinen poismenosta oli yllätys.

Viimeisen kerran Martikainen ja Kaskela työskentelivät yhdessä vuonna 2011, kun MTV Uutiset juhli kolmekymppisiään. Legendaariset ankkurit palasivat silloin kertaluonteisesti eläkkeeltä lukemaan uutiset yhdessä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

7:16

”Leena oli aina valmis tukemaan työkaveria”

Kaskela oli Martikaisen mukaan ihmisenä herttainen, lämmin, ymmärtäväinen ja sympaattinen. Työkaverina hän oli yhteistyöhaluinen ja rauhallinen.

– Kaikki ovat sellaisia ominaisuuksia, jota arvosti uutistyössä. Siinä tarvitaan juuri sellaista Leenan kaltaista järkevää, ajattelevaa ja hermonsa säilyttävää tyyppiä, Martikainen muistelee.

– Koskaan ei tullut myöskään sellaista tunnetta, että me jotenkin kilpaisimme keskenämme, että mitenkäs tässä pääsisi itse loistamaan. Päinvastoin: Leena oli aina valmis tukemaan työkaveria ja muisti, että teemme yhteistyötä emmekä ole mitään sooloyrittäjiä.

Martikainen muistaa uutispäivistä erityisesti syyskuun yhdennentoista vuonna 2001, kun kaksoistornit kaatuivat New Yorkissa terrori-iskun seurauksena.

– Teimme tuona iltana töitä tauotta kylki kyljessä. Maikkarin koko muu lähetystoiminta katkaistiin, ja meillä oli loputon uutislähetys myöhäiseen yöhön saakka. Se oli yhteinen kokemus, joka todella jäi mieleen. Siinä punnittiin se, miten hyvin yhteistyö pelaa – ja kyllähän se pelasi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:58

Kaskela oli pidetty tv-kasvo

Kaskela aloitti uransa MTV:ssä Rousek-nimellä tv-kuuluttajana vuonna 1965. Kymmenen uutisten ankkurina hän aloitti vuonna 1981 ja jäi eläkkeelle loppuvuodesta 2004.

Kaskela oli erittäin pidetty tv-kasvo. Hän sai urallaan viisi parhaan naisesiintyjän Telvis-patsasta sekä elämäntyöpalkinnon Kultainen Venla -gaalassa vuonna 2015.

Martikainen kehuu myös Kaskelan huumorintajua.

– Itseni kannalta yhteistyötä helpotti se, että meillä oli aika lailla samanlainen huumorintaju ja asennoituminen moniin elämän asioihin. Tuntui kivalta tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa, joka oli samalla aaltopituudella aina.

Kaskelaa jäävät kaipaamaan entiset työtoverit, aviopuoliso, kaksi aikuista tytärtä ja lastenlapset. 

10:32

3.12. klo 21.45: Jutun pääkuva vaihdettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.