Urmas Viilunk on niittänyt mainetta Virossa – Suomessa hahmoon suhtaudutaan kaksijakoisesti: "Jotkut kyseenalaistavat, miksi hänen touhuista ei ole tehty haloota"

6:33
Videolla Mikko Töyssy kertoo näyttelijäesikuvastaan ja Urmas Viilunk lähettää terveiset kotikatsomoihin ennen sketsihahmokisan semifinaalia.

Putouksessa katsojat virolaisella Urmas Viilunk -sketsihahmollaan hurmannut Töyssy näkee huumorin tyylin aikaan sidonnaisena.

Mikko Töyssy on siirtynyt Villi Kortti -ohjelmasta sujuvasti Putoukseen. Hänestä on ollut mukavaa päästä tekemään suoraa lähetystä, vaikka suoran lähetyksen tekeminen tuokin uusia haasteita.

– Luomisen tuska on paljon suurempi tässä Putouksessa, kuin Villissä kortissa, jossa ei ehkä tarvitse tuottaa niin paljon materiaalia, näyttelijä kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Nykyään monet vanhat sketsit ovat joutuneet uuteen valoon niiden loukkaavana pidetyn sisältönsä takia. Pirkka-Pekka Petelius pyysi viime vuonna anteeksi vanhoja sketsejään Suomen romaneilta ja saamelaisilta. Töyssyllä on selkeä näkemys siitä, miten komedian tekeminen on liitoksissa aikaan. 

– Me ihmiset kasvetaan johonkin tiettyyn asiaan kiinni. Kun teemme huumoria, aika muuttuu siinä rinnalla. Voi olla, että yhtäkkiä huomaa, että se mikä oli itselle aikanaan hyväksyttävää, ei olekaan nykyään enää hyväksyttävää. 

– Se mikä on ollut sinulle hauskaa, ei välttämättä ole enää korrektia tänä päivänä. Pitää tarkistella omia näkökulmia uudestaan, Töyssy jatkaa.

Putouksen aikana Töyssy on joutunut työryhmän kanssa miettimään, mitä asioita Urmas Viilunk -sketsihahmon kanssa on voinut toteuttaa ja mitä ei.

– Toki harmittaa ehkä sellainen asia, että tänä päivänä ollaan hirveästi puolestasuuttujia. Nyt esimerkiksi Urmaksen kohdalla olen kuullut, että jotkut kyseenalaistavat esimerkiksi, miksi Urmaksen touhuista ei ole tehty haloota. On ihmisiä, jotka kyseenalaistavat sen, miksi kukaan ei kyseenalaista tätä, huvittuneen oloinen Töyssy toteaa.

Virolaisilta ihmisiltä Töyssy on saanut hyvää palautetta.

– Ihmiset tykkäävät Urmaksesta siellä.

– Koitetaan tehdä huumoria. Jos se loukkaa jotain, sitten koitetaan tehdä toisenlaista huumoria. Ei ole itsetarkoitus lähteä loukkaamaan. Ollaan asian äärellä huumorin kautta.

Katso jutun alusta videolta Urmas Viilunkin terveiset katsojille ennen sketsihahmokisan semifinaalia.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30. Ohjelma nähtävissä myös mtv-palvelussa ja C Moressa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja